Mijn mening: Marina kijk eens verder dan je neus lang is!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

,,We gaan net als vorige week morgen een belronde doen met de regioconsuls en dan beslissen we of er dit weekend al dan niet gevoetbal wordt in district Noord’’. Dat zegt Marina Konijn, hoofd wedstrijdzaken van de KNVB. ,,Het weer is erg wisselend. In Heerenveen is het nu groen, in Groningen wit. Vrijdag rond het middaguur hakken we denk ik de knoop door.''

johann

Dat was het bericht dat er uit Heerenveen de media ingeslingerd werd en we mogen de voorzichtige conclusie trekken, mevrouw Marina Konijn heeft zaterdag en zeker zondag, niet langs de lijn gestaan. Want het amateurvoetbal is toch echt bedacht voor hobbyisten die voor hun plezier tegen een balletje trappen.

Dat plezier zal er vooral zondag niet veel geweest zijn want het was wel fijn langs de lijn, maar dan moest je wel erg goed gekleed zijn. Op dit moment, donderdagmiddag en is het net even opgehouden met sneeuwen. De site van de KNMI geeft verder aan dat er de komende uren nog wat buitjes kunnen vallen en dat de temperaturen misschien een enkele graad boven nul komt.

Zondag tijdens het duel Usquert-Warffum vonden de spelers het geen straf als ze gewisseld werden en dat mag niet zo zijn. Een voetballer moet genieten van zijn hobby en niet stijf verkleumd binnen de lijnen moeten staan. Let wel ik ben een voetballiefhebber die graag een amateurwedstrijd bezoekt maar dan wel hoopt dat er een paar toeschouwers meer zijn dan het handjevol dat nu aanwezig was in Usquert.

Veelvuldig hoorde ik, waarom stopt de bond niet met deze onzin want hier is niemand bij gebaat. Geen publiek, minder inkomsten uit de kantine en de spelers die denken, als dit het toekomstbeeld wordt ga ik toch maar een andere sport kiezen. Ik weet niet of dit soort geluiden ook bij de KNVB binnenkomen maar ik denk eerlijk gezegd van niet. Want het zou namelijk wel heel erg onbeschoft zijn als je als bond niet naar je achterban luistert. Een achterban die er voor zorgt dat KNVB-medewerkers een belegde boterham verdienen. Dat is namelijk het verhaal, de KNVB moet er voor zijn leden zijn en niet andersom. Vorige week is er een redelijk aantal duels gespeeld waar niemand vrolijk van werd en dat gaat als het aan mevrouw Konijn ligt, gewoon weer gebeuren.

Dit weekend staan voor mij FC LEO-De Heracliden en Warffum-Haulerwijk op het programma en ik verwacht dat mijn vorstbestendige kleding weer dienst mag doen. Temperaturen die overdag rond het vriespunt zijn zorgen waarschijnlijk s ’nachts voor matige vorst en dat betekent voor de amateurvoetballer, dat wordt spelen op een bevroren ondergrond. Werkelijk niemand zit op deze poppenkast te wachten en in Kloosterburen lachen ze zich drie polonaiserondjes in het ronde want wat er ook gebeurt de velden in het Kronkeldörp zijn door hevige confettibuien allang afgekeurd.

Daarom beste Marina kijk eens verder dan je neus lang is en blaas die onzin af want na een weekend van een portie antireclame voor het amateurvoetbal moet je toch wel iets geleert hebben. Dan moet je geleert hebben dat amateurvoetballers voor hun plezier spelen en dat toeschouwers voor hun plezier naar de wedstrijden komen!