Mijn mening: Prietpraat Dirk Kuijt zorgt bijna voor bezoek aan huisarts

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het Turkse voetbal is al jarenlang omstreden, waarbij de geur van omkoping zelden verdween. Dirk Kuyt reageerde toch geschrokken toen hij hoorde dat tientallen wedstrijden zijn omgekocht. "Als ik daaraan denk, draait mijn maag om", vertelde de aanvaller van Fenerbahçe maandag vanuit het trainingskamp van Oranje. "Ik heb zelf nooit het gevoel gekregen dat zulke dingen gebeuren.

johann

Het bovenstaande zorgde er bijna voor dat ik een afspraak met mijn huisarts moest maken want ik maakte een grote fout. Als je namelijk een uitspraak van Dirk Kuijt leest moet je tegelijkertijd niet gaan eten. Uitspraken van Kuijt zorgen er namelijk altijd voor dat je vreselijk moet lachen.

Vooropgesteld, ik heb bewondering voor de Katwijker voor de wijze waarop hij alles uit zijn carrière heeft gehaald maar voor de rest heb ik niets met Dirk. Een voetballer die zoveel woorden gebruikt om niets te vertellen moet er nog geboren worden en Dirk lult regelmatig uit zijn nek. Daar weten ze bij Feijenoord alles van want de door Kuijt beloofde terugkeer ging de mist in omdat het Turkse Fenerbahçe, opeens’ als droomclub om de hoek kwam kijken.

Dirk ging voor de miljoenen en vertrok naar een competitie die volgens velen zo ongelofelijk corrupt is en er bijna geen wedstrijd gespeeld wordt die niet verkocht is.

Ik deel de mening van Johan Derksen die namelijk gewoon vind dat Dirk een gladde prater is die er alleen maar onzinnige clichés uitgooit en meer ook niet. De aanvaller heeft op dit moment  maagklachten want de op zijn retour zijnde voetballer is zich kapot geschrokken. Hij is er namelijk achter gekomen dat hij in een land voetbalt waar men het niet zo nauw neemt wat eerlijkheid betreft. De club waar hij voor voetbalt, Fenerbahçe werd namelijk in 2011 nog geweigerd toen het zich als landskampioen plaatste voor de Champion League. Dat was niet omdat de dames van de bestuursleden van Fenerbahçe te lelijk waren maar had een andere oorzaak. De club was namelijk betrokken bij een groot omkopingschandaal en vandaar de weigering van de UEFA om de Turken mee te laten doen.

Maar, Dirkie’ kreeg dat bericht niet mee en was in de zomer van 2012 in alle staten van vreugde nadat zaakwaarnemer Rob Jansen hem bij Fenerbahçe onderbracht. Onze moraalridder kwam dus bij een club terecht waarvan je als trouwe lezer van de VI dacht, hoe corrupt mag je als club zijn. Daarom las ik het bericht op www.Voetbalprimeur.nl maar niet verder waardoor een afspraak maken bij de huisarts mij bespaard bleef.

In het enkele weken oude 2013 heb ik al weer een paar dingen geleerd en aangenomen van personen die het beste met mij voorhebben. Vandaag werd ook weer zo, n dag dat ik zelf besloot tot het nemen van een maatregel. Alles wat  Dirkie er iedere keer uitbraakt zal ik niet meer te lezen want, moraalridders’ die alleen maar opgewonden raken van hun eigen doen en laten hebben mijn sympathie niet echt.