mijn mening: De KNVB moet Buitenboys snoeihard aanpakken!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De wedstrijd Diemen A1 tegen Buitenboys A1 uit Almere is zondag na 43 minuten gestaakt, omdat er veel ergernis was over het fluiten van de clubscheidsrechter van Diemen. Volgens de nieuwe interne regels van Buitenboys zijn de spelers van die club van het veld gelopen en is de wedstrijd gestaakt om verdere narigheid te voorkomen, zei bestuurslid Rob Mueller van Buitenboys. Diemen stond met 1-0 voor.

johann

Dit was de eerste alinea van een artikel dat ik op www.telegraaf.nl las en ik moet zeggen, ik begrijp er helemaal niets van. Het gaat om een interne regel bij Buitenboys en die luidt, als je het niet eens bent met de scheidsrechter dan stap je van het veld.

Ik heb het idee dat ze bij Buitenboys aardig doordraven want een regel als deze slaat in mijn beleving helemaal nergens op. Want als we deze, althans in mijn ogen, belachelijke regel even doortrekken  gaan we het beleven dat er nog heel veel duels vroegtijdig beëindigd gaan worden.

Of je dat als clubs en KNVB moet willen vraag ik mij ernstig af want naar mijn idee zijn we, als het voorbeeld van Buitenboys door meer verenigingen gevolgd wordt,  bezig om het amateurvoetbal te, vermoorden.’

Laat een ding duidelijk zijn, ik vind het nog steeds verschrikkelijk wat er zich op drie december in Almere heeft afgespeeld. Maar ook vond ik het vervolgens raar dat een delegatie van bestuur van Buitenboys op uitnodiging aanwezig was bij het duel Ajax-FC Groningen waarvan mij, en dan spreek ik duidelijk even op persoonlijke titel, de logica volledig van ontgaan is.

Daar had de delegatie van Buitenboys in mijn ogen niets te zoeken maar daar zullen velen anders over denken. Maar de regel die men nu bij Buitenboys bedacht heeft geeft aan dat men er ook daar niets van geleert heeft, en er ook niets van begrijpt.

De KNVB heeft een, mooie’ taak gekregen dankzij deze onzin want die kan maar een ding doen en dat is Buitenboys snoeihard aanpakken. Doet men dat niet in de Zeister bossen dan is het amateurvoetbal in Nederland namelijk ten dode opgeschreven. Want als dit gedrag van Buitenboys getolereerd wordt door de bond breekt de, pleuris’ uit in Voetballand Wonderland en gaan alle verenigingen hun eigen regeltjes bedenken.

Dat is iets wat ik niet hoop maar eerlijk gezegd wel verwacht maar gelukkig is er nog een redmiddel. De KNVB moet nu echt opstaan en zeggen, wij bepalen de regels en niet jullie Buitenboys of welke vereniging dan ook!

Ik kan mij namelijk niet aan de indruk onttrekken dat het bestuur van de vereniging uit Almere op deze wijze misbruik wil maken van een trieste gebeurtenis binnen hun vereniging en dat is een hele slechte zaak, die mij na hun aanwezigheid in de Arena tijdens Ajax-FC Groningen echter niets verbaasd.