Mijn mening: Het betaald voetbal zorgt voor veel ,afleiding'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Als we de voorspellingen van het KNMI mogen geloven dan zal het amateurvoetbal nog weinig nieuws brengen wat de komende weken betreft. Dan is echter altijd prettig dat het betaalde voetbal voor voldoende, afleiding’ zorgt want ik voorspel, bij enkele clubs breekt binnenkort de, pleuris’ uit.

johann

In oost-Groningen bijvoorbeeld want bij SC Veendam rollebollen de leden van raad van commissarissen met oud-directeur Henk Eising door de Veenkoloniën want de raad vindt dat Eising er een zootje van heeft gemaakt. In de VI stond een artikel waarvan je denkt, wie heeft daar niet liggen slapen in de Langeleegte.

Ik denk persoonlijk, dat alle beleidsbepalers daar al een tijdje slapen want ook vorige week bij café Koning kwam Veendam aan de orde en we waren allemaal unaniem in onze mening, strek de stekker er maar uit. Betaald voetbal in oost-groningen spelen met,1 ½ man en een paardenkop’ op de tribune en geen cent in kas betekent jezelf voor gek houden werd er gezegd.

Als je het verhaal in de VI goed leest dan lees je dat het niet ondenkbaar is dat de spelers en technische staf in februari of maart niet meer uitbetaald kunnen worden. Dat betekent dan, ondanks de steun van toppers als Doutzen Kroes en Kim Veenstra, einde oefening SC Veendam.

Enkele kolometers westelijker kraait het oproer ook want je hoeft de sociale media maar te volgen en je weet, als de resultaten niet snel verbeteren wordt het, oorlog’ in de Euroborg. Zaterdag wacht een op toeren komend AZ in Alkmaar als tegenstander en dat wordt geen gemakkelijke klus. Daarna wacht het thuisduel tegen RKC en dat is ook een ploeg waar Groningen niet, even’ de punten tegen binnensleept. Twee nederlagen zou betekenen, vechten tegen degradatie en ik durf hier wel te zeggen, daar heeft Groningen geen ploeg voor. Want dan worden er andere dingen gevraagd, zoals een, over mijn lijk mentaliteit’ en dat, zo heeft deze selectie laten zien dit seizoen, die is niet aanwezig.

Een frisse wind schreef ik deze week nog en die opmerking heb ik deze week al veelvuldig voorbij zien komen. Een frisse wind binnen de directie dat er niet in slaagde dure jongens als Femi, Kosic en paniekaankoop Kirm te slijten. De supporters worden onrustig en opstandig en daarom, ik benijd de directie van Groningen niet de komende weken.

Maar ook verderop het land is het raak want bij de FC Hollywood aan de Rijn, in de volksmond ook wel Vitesse genoemd is het al oorlog want Fred Rutten is de volgende trainer die klaar is met Merab Jordania en zijn overige harlekijnen Erwin Kasakowski en Ted van Leeuwen. Rutten baalt als een stekker van het geroep van Jordania over een aanstaande landstitel en beloofde nieuwe gezichten en heeft zich vanmorgen ziek gemeld. Aan de ene kant, Fred kon het toch weten, Vitesse is onder het bewind van Jordania een kerkhof voor trainers. Maar andere kant heeft hij wel gelijk want hard roepen en vervolgens iets niet nakomen schiet niet op.

Dit zijn maar drie voorbeelden die het betaald voetbal zo, leuk’ maken om te volgen want echt er gebeurt iedere dag wel iets waar je verbaasd over bent. Dingen die in de normale maatschappij absoluut niet getolereerd zouden worden, Veendam, zijn in de jungle van het betaald voetbal bijna vanzelfsprekend. Want vreemd maar waar, in het betaalde voetbal is bijna niets raar.