Een prima idee dus KNVB, doe er wat mee

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Misschien de competities volgend jaar reduceren tot maximaal 12 ploegen. Daarnaast twee weken langer doorspelen in juni en doordeweeks wedstrijden plannen in de maanden mei en of juni.

johann

Dat las ik als commentaar onder het bericht op www.tweenul.nl over het uitwijken naar een kunstgrasveld als er niet tot een algehele afgelasting werd besloten. Een prachtig idee vind ik persoonlijk en kunnen we het geknoei in de maanden januari en februari achterwege laten. Geknoei in de zin van, dan weer wel en dan weer geen voetbal op de vele velden in ons land.

Het komend weekend gaan we, weliswaar mondjesmaat, weer los wat echter alleen nog maar op kunstgras zal gebeuren. Een paar verenigingen zullen in actie komen maar meer ook niet. De overige velden zullen nog niet begaanbaar zijn omdat de vorst nog niet uit de grond is.

Geen ideale start dus wat de tweede helft van het seizoen betreft en steeds vaker hoor je de roep om een langere winterstop en doorspelen wanneer de temperaturen een stuk aangenamer zijn. Ik zou dat toejuichen hoewel ik mij wel goed inpak tijdens de wedstrijden in januari of februari want ook in die maanden sta ik graag ergens langs de lijn.

Maar in alle redelijkheid, voorjaarsachtige taferelen hebben ook mijn voorkeur want dan is het allemaal wat gezelliger op de sportcomplexen. Een gure noordwester of een lekker briesje uit het zuiden zijn een aardig verschil mogen we toch concluderen.

Daarom ben ik het eens met het commentaar onder het artikel over het spelen op kunstgras. Want ik zou het toejuichen als de KNVB overstag zou gaan richting haar leden en besluit dat voetballen in het voorjaar ook bijdraagt tot, het is weer fijn langs de lijn.