Mijn mening: Tijd voor een frisse wind...

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

We kunnen er niet omheen, nu het amateurvoetbal door winterse perikelen nog even op een laag pitje staat richting we ons allemaal op het betaalde voetbal.

johann

Gisteren kreeg ik door een druk programma pas rond 15.00 uur mee dat Ajax van Vitesse had verloren en enkele uren kwam het nieuws binnen dat FC Groningen van NEC had verloren. Kloten voor Ajax en wat FC Groningen betreft, die nederlaag kwam niet onverwachts. Voor kennisgeving werd al het nieuws aangenomen en een opmerking op mijn Facebook zorgde voor de nodige opwinding waar ik gisteren wel iets van meekreeg maar ook niet alles.

Ook van de escapades van FC Groningen in Nijmegen kreeg ik niets mee maar de commentaren vanmorgen in de diverse forums spraken boekdelen. Maaskant exit, Nijland exit en Veldmate exit waren de opmerkingen die te lezen waren en waarvan ik denk, is dat nu wel de oplossing. Het antwoord is wat de laatste twee betreft ja want ik ben van mening, het wordt misschien weleens tijd wordt voor een frisse wind in de Euroborg. Op een gegeven moment zijn mannen als een Veldmate en Nijland toch eens toe aan een nieuwe uitdaging. Maar dat is dan weer een (te) ver van mijn bed show om dat goed te kunnen beoordelen. Maar vrijdagavond bij café Koning  kwam dit onderwerp ook even tersprake en allen waren van mening, je moet wel steeds nieuwe doelen zoeken in je leven.

Vanmorgen had ik een interview met wielericoon Popke Oosterhof. Dat de oud-wielrenner en zakenman precies hetzelfde verhaal vertelde vond ik heel bijzonder. Op de terugweg dacht ik daar over na en inderdaad de mannen van vrijdagavond en Popke Oosterhof hadden gelijk, je moet steeds nieuwe doelen zoeken.

Nijland en Veldmate hebben fantastisch werk gedaan binnen de organisatie van FC Groningen maar misschien wordt het inderdaad wel tijd dat er ook op directie niveau eens wat gebeurd bij de eredivisionist. Een eredivisionist die zich ernstig zorgen moet gaan maken want in het DvhN gaf Jan Mennega aan dat het vijf voor twaalf is in de Euroborg. Een nog erg optimistische kijk op de zaak volgens velen die denken dat het al twaalf uur is.

Zover wil ik niet gaan maar 1 minuut voor 12 is het wel want het team dat Robert Maaskant wekelijks de wei instuurt straalt niets uit als ik de verhalen mag geloven. Vorige week tegen Utrecht heb ik dat inderdaad ook gezien en als ik alle berichten lees was dat tegen NEC niet anders.

Sommige supporters vrezen het ergste en hun angst voor een eventuele degradatie is niet op onzin gebouwd. Te weinig kwaliteit in relatie tot de kretologie die Hans Nijland er bij weer een ,toptransfer’ uitgooit zorgt voor steeds meer irritatie bij de achterban. Laat duidelijk zijn Nijland verdient veel krediet maar moet ook beseffen dat hij bij de supporters valse hoop heeft gewekt. Valse hoop die een enorme druk op de nieuwe spelers heeft gelegd en waar, behalve De Leeuw, helemaal niemand echt aan kan voldoen. Daarom moet men in de Euroborg met elkaar maar even terug op aarde komen en de enige juiste beslissing nemen, het wordt tijd voor een frisse wind!