De drie meest memorabele wedstrijden van Alfred Schut(v.v. Eenrum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Naast zijn sterrenteam vroeg ik de oud-voetballer van Eenrum, Alfred Schut, ook naar zijn drie meest memorabele wedstrijden in het shirt van de Eenrumers. De verdediger die bekend stond om zijn stevig ingrijpen kwam met een aantal mooie wedstrijden op de proppen. Het, leuke’ was dat Alfred vergeten was in welk seizoen deze wedstrijden gespeeld waren maar een beetje speurwerk leverde het volgende resultaat op .

1358420382Nindonesie 573201

Wedstrijd1

In het seizoen 2001-2002 moest Eenrum voor het voorlaatste duel op een doordeweekse avond aantreden tegen Oosterhoek. De datum was 24 april om precies te zijn en de Eenrumers speelden hun laatste competitie duel enkele dagen later op zondag 28 april. Trainer van de Eenrumers was toen Rob Brouwer die later trainer werd van o.a. Stedum, SIOS en nu trainer in Woltersum is. Het bijzondere aan dit duel was dat de eindstand in de wedstrijd Oosterhoek-Eenrum 7-7 was. Een uitslag waarvan Alfred Schut terecht opmerkte, dat zijn uitslagen die je in een wedstrijd tussen twee standaardteams niet gauw zult tegenkomen.

Wedstrijd 2

Volgens de gegevens op www.voetbalnoord.nl werden de Eenrumers in het seizoen 1996-1997 kampioen in de vijfde klasse D. Het kampioensduel was tegen Niekerk en de Eenrumers speelden thuis. Een gelijkspel zou voldoende zijn voor een kampioensfeest in Eenrum maar Niekerk kwam al snel op 2-0. De titel leek ver weg maar door goals van Joost Mulder en Wim Zorge werd het uiteindelijk 2-2 en kon het feest in Eenrum beginnen.

Wedstrijd 3

Het seizoen 2001-2002 stond voor Eenrum ook in het teken van de nacompetitie en de tegenstander was Haulerwijk. Na twee wedstrijden die in een gelijkspel eindigden moesten penalty’s de doorslag geven. Nadat Haulerwijk uiteindelijk won bleek dat er een foutieve wissel had plaatsgevonden. De doelman van Haulerwijk was namelijk na afloop van de reguliere speeltijd gewisseld en dat was niet toegestaan. Daardoor moest Haulerwijk uiteindelijk voor in totaal tien strafschoppen terug naar Eenrum maar wonnen ook de tweede serie zodat promotie er voor Eenrum niet inzat.