AED nu ook bij FC LEO aanwezig

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een lang gekoesterde wens van FC LEO is in vervulling gegaan met de aanschaf van een AED. Al in 2011 kwam dit op de jaarlijkse leden vergadering naar voren als wens van de leden. Het bestuur van FC LEO hikte echter tegen de hoge aanschafprijs, +/- 1700 euro, aan.

1359025002NP1230009 1

Tijdens de ledenvergadering van 2012 kreeg het bestuur opdracht mee om de aanschaf van de AED te realiseren. Ook  Albert Haaksma, een zeer betrokken lid, zag het nut in van de aanwezigheid van een AED en benaderde de ondernemers van Leens en Wehe den Hoorn met het verzoek om een bijdrage. Ondanks de economisch mindere tijden omarmden de ondernemers van Leens en Wehe den Hoorn dit initiatief met gevolg dat binnen drie weken na de leden vergadering voldoende toezeggingen waren om tot aanschaf van een AED over te gaan. Zo gezegd zo gedaan en via Stuive BHV uit Kleine Huisjes werd een AED aangeschaft. Stuive BHV beloonde het initiatief met het beschikbaar stellen van een gratis training voor het bedienen van een AED.

 Op woensdag 23 januari werd de training gegeven en vond de officiële overhandiging plaats van de AED aan het bestuur van FC LEO. FC LEO wil de ondernemers van Leens en Wehe den Hoorn, enkele particuliere geldschieters en Stuive BHV nogmaals hartelijk bedanken dat de AED in de kantine hangt. Er zal nog naar een oplossing worden gezocht om de AED buiten op te kunnen hangen zodat hij makkelijker bereikbaar is in geval er niemand bij FC LEO in de kantine aanwezig is.

Op de foto: rechts Albert Haaksma die de AED overhandigt aan Eddie Tammens (bestuur FC LEO) op de achtergrond: Henk Bruinius (bestuur FC LEO), Piet Hoen (instructeur), Sjoerd van der Ploeg (instructeur) en Piet Stuive (van Stuive BHV, instructeur).