Mijn mening: Klootzakken genoeg maar alleen op de verkeerde plaats

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Even twee dagen van de, snelweg’ af was de remedie en dat pakte goed uit want vanmorgen kwam ik er al snel achter, er is weinig tot niets veranderd in Nederland.

johann

Dit weekend was Erik Pieters het gesprek van de dag toen hij als een volslagen doorgedraaide mafkees zich dusdanig verwondde na het krijgen van een rode kaart dat hij de rest van het seizoen mag toekijken hoe zijn collega’s de kans op de landstitel aan het verspelen zijn. Pieters heeft ondertussen zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag begreep ik en waarvan ik denk, het zal allemaal wel. PSV legt de linksback geen boete op heb ik begrepen want die zijn op dit moment druk om andere clubs van hun betere spelers af te helpen. En dat is vele malen belangrijker dan enkele doorgedraaide spelers eens via een stevige boete terug op aarde te zetten. Een speler die zich op een dusdanige wijze gedraagt, zou eens een tijdje geen salaris moeten ontvangen misschien dat ze het dan eens begrijpen dat ze een voorbeeldfunctie hebben richting de jeugdige voetballers.

Het boek, Geen genade’ van Andy van Meijde schijnt ook een bestseller te worden. Hele volksstammen vliegen naar de winkel om het boek van hét voorbeeld hoe het niet moet, te kopen. Je moet er natuurlijk wel over mee kunnen praten hoe een getalenteerde voetballer er een grote bende van heeft gemaakt. Er staan ondertussen ruim vijfhonderd sportboeken in mijn boekenkast maar ik kan iedereen verzekeren, het boek Geen Genade, komt daar niet in te staan.

 De laatste weken had iedereen zijn mond vol over respect en meer van dat soort loze kreten maar ik durf te stellen er komt helemaal niets van terecht. Want dit weekend was het weer raak in Eindhoven waar een achttal personen iemand in elkaar trappen. Hoppa, gewoon alsof er niets aan de hand is. Schandalig roepen we allemaal in koor en ondertussen schrijven we op Facebook dat we last hebben van een plaatselijke griepaanval, dat de sneeuw zo mooi wit is en dat we allemaal wel voorzichtig op de weg moeten zijn.

Dat alles krijg je mee als je het een paar dagen rustig aan doet wat Puurvoetbalonline betreft en je dan dingen leest waarvan je denkt, waar gaat het allemaal over. Ik las namelijk ook de zoveelste nieuwsbrief van Hans Nijland. In de Euroborg maken ze zich nog geen zorgen wat de prestaties van de FC betreft. Dat is mooi dat de directie zich nog geen zorgen maakt maar die mening deel ik niet. Zondag heb ik de wedstrijd FC Groningen-FC Utrecht op Eredivisie Live gezien en ik moet zeggen, dat was niet best.

Waar zijn de tijden gebleven van een FC Groningen dat heer en meester was in de Euroborg, waar zijn de tijden gebleven van een op de verdediging van de tegenstander beukend FC Groningen met een Martin Drent in de hoofdrol. Dat is namelijk wat de supporters willen zien, strijd voor het doel van de tegenstander i.p.v. een Kirm waar er dertien van in een dozijn lopen en een Kees Kwakman die als aanvoerder juist niet voorop gaat in de strijd.

Het elftal herbergt geen echte, klootzakken’ is een veelgehoorde kreet en daar ben ik het mee eens. Dat is echter niet alleen bij FC Groningen het geval maar in de hele maatschappij. Bij PSV durven ze Pieters geen boete te geven, in Den Haag durven ze geen maatregelen te nemen tegen het steeds verder oprukkende tuig op straat en laten ze Nederland steeds verder verpauperen. Verder wordt de Nederlander steeds meer een kuddedier door dat te kopen, zoals Geen Genade, wat al velen voor hem of haar hebben gedaan Ook de dames in Nederland werden in veel gevallen opeens, streetwise’ toen ze Vijftig Tinten Grijs ontdekten en er voor velen een wereld openging waar ze eerder nog nooit van gedroomd, of misschien ook wel, hadden.

Dat is overigens wel het laatste wat ik wil worden, een kuddedier en wat ook geld voor Puurvoetbalonline. Je blijven onderscheiden van een ander moet je drive zijn en dat is wat ik mis in ons land. Clubs die geen maatregel durven nemen tegen een doorgedraaide voetballer, de binnenkort zoveelste stille tocht voor iemand die ergens vermoord is zegt eigenlijk genoeg. In de maatschappij lopen de klootzakken wel maar dan op de verkeerde plaats en daar doen we met elkaar helemaal niets aan helaas....