Mijn mening: Ik ben er helemaal klaar mee.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

We werden er al een paar dagen op geattendeerd, de tweede helft van het seizoen zou wat het betaald voetbal betrof in het weekend van 18,19 en 20 januari losbarsten.

johann

Vrijdag 18 januari stond PSV-PEC Zwolle op het programma en dat was de wedstrijd waarin we de aanstaande landskampioen aan het werk zouden zien, althans dat was de mening van de vele kenners die ons land rijk is.

Dus dat werd vrijdagavond op tijd voor de buis installeren want eerst kregen we onze wandelende etalagepop, Humberto Tan en heilig boontje Jan van Halst nog even voorgeschoteld die er allerlei onzin uitkraamden. Na deze, geweldige’ voorbeschouwing heb ik het tot de 29e minuut van de wedstrijd volgehouden maar toen dacht ik ook echt, nu ga ik mijn tijd anders besteden want morgen wordt weer een drukke, en speciale, zaterdag.

 De volgende morgen vroeg wakker uiteraard en ondanks dat er een gure wind om het huis bulderde begon zaterdag 19 januari dag leuk want het bij elkaar gekochte, sterrenensemble’ uit Eindhoven had met 3-1 van PEC Zwolle verloren. Verder had de zichzelf geweldig overschattende Erik Pieters rood gekregen en las ik dat hij zijn frustratie botvierde op een raam en daardoor naar het ziekenhuis afgevoerd moest worden omdat er een beetje bloed uit zijn arm kwam.

Dit weekend staan ook de krakers AZ-Vitesse, FC Groningen-FC Utrecht en Ajax-Feyenoord op het programma en ik ben heel eerlijk, ik vind het zo langzamerhand allemaal prima wat het betaalde voetbal betreft. Na een in de nietszeggende voorbeschouwing, een half uurtje PSV-PEC met een commentator die alles aan ons vraagt terwijl hij in het stadion zit was ik blij met mijn uitknop op de TV. Want na vrijdagavond verheug ik mij toch echt op het moment dat Koning Winter ons land weer verlaat, hoewel ik hoop dat alle schaatsliefhebbers op de daarvoor goedgekeurde ijsvloeren hun hart dit weekend nog even kunnen ophalen. Maar daarna mag de lente wat mij betreft snel Nederland gaan veroveren want om nu te zeggen dat ik een winter-dier ben gaat mij een beetje te ver.

Het amateurvoetbal in competitievorm ligt voorlopig nog ver achter de horizon zich verscholen want de velden zijn keihard bevroren en volgens het KNMI blijft dat ook nog wel even zo. Als alles meezit wordt er, althans in mijn beleving, op zijn vroegst half februari weer in competitieverband gespeeld. Dat betekent dat de ware voetballiefhebber zich voorlopig moet, behelpen’ met vriendschappelijke voetbal die op de diverse kunstgrasvelden gespeeld worden. Maar dat, behelpen’ valt wel mee als we dat afzetten tegen het betaalde voetbal waarin we zoals gisteren een draak van een wedstrijd van de volgens de kenners aanstaande landskampioen voorgeschoteld kregen. Een, maaltijd’ waarbij het, sausje’ in de vorm van het commentaar van Leo Driessen en het gelul vanJantje, Pierrot’ van Halst en Humberto Tan mij deed beseffen dat het voor iets nu toch de hoogste tijd wordt. En dat is dat Eredivisie Live de deur uit gaat .......