Mijn mening: De KNVB laat de voetbalsupporter letterlijk in de kou zitten.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Het komende weekend zal er door de amateurs niet in competitieverband tegen een bal geschopt worden. Een volstrekt logische beslissing van de KNVB die als bond inzag dat als men niet tot een algehele afgelasting zou overgaan er qua stand op de ranglijst een totale scheefgroei zou ontstaan.

johann

Een scheefgroei die nog verder zou gaan want als we de voorspellingen bekijken dan zijn we nog niet van de winter af. Tot woensdag 23 januari verwacht het KNMI nachttemperaturen van rond de -10 dus het voetballen, staat even op een laag pitje.

Althans, het amateurvoetbal staat op een laag pitje want de wedstrijden in het betaalde voetbal gaan, gewoon’ door. Dat is namelijk geen enkel probleem want de meeste stadions zijn tegenwoordig voorzien van verwarmde velden. Dus even wat, nootjes vier’, ja ik ken mijn klassiekers, op de kolenkachel en we kunnen los het komend weekend. Voor Groningen staat het thuisduel tegen FC Utrecht op het programma en de ploeg van Robert Maaskant mag om 12.30 uur aantreden in de Euroborg. Dat wordt op tijd achter het, gebreien onderbroekje, weg voor de trouwe supporter die zich zal moeten voorzien van een aantal lagen kleding.

Vanmorgen sprak ik een trouwe FC Groningen-supporter die nog even de verhalen vertelde van vorig seizoen. Bitterkoud was het op de tribune, maar zo vertelde hij, als echte supporter ga je naar je club. Zondag zal hij ongetwijfeld ook weer aanwezig zijn, om voorzien van de diverse kledingstukken die hem tegen de kou moeten beschermen, zijn club aan te moedigen.

Een regelrechte schande is het eigenlijk dat dit soort taferelen ook dit seizoen weer plaats vinden. Supporters die de bittere kou moeten trotseren omdat er zo nodig gevoetbald moet worden onder wel erg winterse omstandigheden. De reden van deze ongein laat zich raden het Nederlands Elftal gaat even wat geld ophalen in China en Indonesië. Dat betekent dat het seizoen weer vroegtijdig afgelopen moet zijn want ook Jong Oranje heeft nog een belangrijk toernooi voor de boeg. Allemaal heel goed te begrijpen uiteraard want zoals Van Gaal aangaf, de voetbalbond heeft deze inkomsten nodig om rekeningen te betalen. En verder kost het Jeugdplan de bond ook veel geld.”

Mooi gezegd van de bondscoach maar daar heeft de supporter, die zijn, piemelotje’ na afloop waarschijnlijk nog urenlang loopt te zoeken, geen boodschap aan. Want hoe koud of het ook is, een echte supporter die gaat naar iedere wedstrijd van zijn club.

Er zal veel groen te zien zijn in de Euroborg en dat komt niet doordat een of andere leverancier opeens met vorstwerende kleding loopt te strooien maar dat zullen de lege stoeltjes in de thuishaven van de, Trots van het Noorden’ zijn. Want reken maar dat er de nodige fans zullen zijn die denken van, het bedje ligt nog heerlijk en via Eredivisie Live is het ook prima te volgen. Dat wordt namelijk door de KNVB en clubs goed uitgedragen, we moeten wel naar Eredivisie Live kijken.

Dat zal allemaal wel maar als speler is het toch ook interessanter om voor een redelijk gevuld stadion te spelen i.p.v. een grijze bak van koud beton met in verhouding bijna geen toeschouwers. Aan dat alles heeft de bond echter geen boodschap aan want juni maand is in 2013, de maand van het geld ophalen in Azië. Een veredelde vakantietrip noemde onze bondscoach het bezoek aan Azië en daar mag de trouwe supporter in dit geval letterlijk in de kou zitten.