Het ,Ommelander Courant' sterrenteam deel 1

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

In 2012 kwam Jack Suiveer met de geweldige tip, je moet op Puurvoetbalonline de rubriek, het Sterrenteam van…, starten. De rubriek, waarbij spelers, speelsters en trainers een team samenstellen van teamgenoten of oud-pupillen, werd een groot succes en er zijn al weer enkele nieuwe verzoeken de deur uit om richting personen uit de voetbalwereld om een Sterrenteam samen te stellen.

johann

Samen met mijn oud-teamgenoot Jack van Dijk maakte ik enkele maanden geleden al eens een sterrenteam, maar opeens bedacht ik mij dat een sterrenteam van bijna vijf jaar Ommelander Courant,want alles begon op 29 april 2008, ook mogelijk moest zijn. En dan ging het niet eens om de beste spelers, maar meer om de reden waarom ik ze in mijn sterrenteam zou opstellen. Ik besloot om eens, naast het doorbladeren van mijn plakboeken, te gaan graven in mijn geheugen en kwam tot de volgende 11 namen. Ik voegde er verder als moeilijkheidsfactor aan toe dat ik maar een speler per club zou kiezen. Verder koos ik ook een trainer en wat betekende dat van die vereniging geen speler in het sterrenteam zou verschijnen waar deel 1 achter staat en wat de mogelijkheid open laat tot meerdere delen maar dat zal de tijd allemaal leren

 

Doelman:

Martijn van der Wal(CVVB)

Martijn van der Wal was in het seizoen 2009-2010 niet meer de vaste doelman van CVVB. Toenmalig hoofdtrainer René Wollerich koos voor René Homan als eerste doelman en daar was, Tinus’ niet echt blij mee. Het werd dus uitkomen in de lagere teams voor Martijn van der Wal, tot aan zaterdag 29 mei 2010. CVVB moest in Norg een beslissingsduel tegen Heerenveense Boys spelen. Bij winst bleef CVVB eerste klasser en bij verlies was het afdalen naar een klasse lager. Homan was geblesseerd voor dat duel en Wollerich deed toch weer een beroep op Martijn van der Wal. De clubman besloot in het belang van zijn club zijn principes te laten varen en keepte die middag de wedstrijd van zijn leven. De meest onmogelijke ballen hield hij buiten de palen en in de verlenging redde hij zijn ploeg op werkelijk magistrale wijze door een bal uit de uiterste benedenhoek te tikken. Ook in de daaropvolgende penaltyserie was hij uitstekend op dreef en mede dankzij een fantastische Martijn van der Wal kon rond vijf uur het feest in eerst Norg en later in Bedum losbarsten.

 Verdediging:

Jaap Dijkema(v.v. Stedum)

Rechtsback is sinds dat Leendert Nieborg hoofdtrainer in Stedum is de positie van Jaap Dijkema. Ik moet eerlijk bekennen, ik heb een zwak voor, Japie”. Ik was er namelijk bij toen hij in 2009 in het uitduel tegen ZEC in Zandeweer zwaar geblesseerd aan zijn knie raakte. Dat was niet de eerste zware blessure voor Jaap en het werd ook niet de laatste en dat deed alle voetballiefhebbers rond Stedum, en ook mij, pijn. De laatste tijd gaat het redelijk goed met Jaap zijn blessureleed en steeds als ik namens de Ommelander Courant bij een wedstrijd van Stedum aanwezig ben is daar de groet en voel ik de blijdschap dat hij binnen, en niet buiten, de lijnen staat.

Eduard Zuidema(FC LEO)

In het seizoen 2010-2011 speelde FC LEO in de vierde klasse en de Leensters draaiden een prima seizoen. De ploeg speelde mee om de bovenste plaatsen en de nacompetitie lonkte. Poolster en FC LEO waren de twee ploegen die er de meeste kans op maakten maar uiteindelijk mocht de ploeg van toenmalig trainer Jaap van der Ploeg samen met VVK uitmaken wie er naar de derde klasse zou promoveren. Centrale verdediger Eduard Zuidema was een van de spelers van de Oranje-brigade die in Groningen moest toestaan dat VVK op een 2-0 voorsprong kwam. Een gevaarlijke achterstand richting de return in Leens tot FC LEO een strafschop toegewezen kreeg. , Koele kikker’ Eduard Zuidema schoot de strafschop binnen en vervolgens was de beer los op sportpark, Het Noorden” en won FC LEO met 3-2. De return in Leens werd een 3-1 zege en weer schoot, Edu’ op een beslissend moment een strafschop binnen en zorgde hij er mede voor dat het sportpark in Leens bijna ontplofte. Daarom een plaatsje in het, Sterrenteam’ voor Eduard Zuidema.

Robbert Slob(VIBOA)

Voor aanvang van het seizoen kwam Klary Schepel met de opmerking, je moet, Sloppie’ een keer interviewen voor Puurvoetbalonline. Sloppie is de bijnaam van de aanvoerder van Viboa, Robbert Slob. Het werd een mooi interview waarin Robbert vertelde, ik ben nooit een verdediger geweest die veel scoort. Enkele uren later speelde VIBOA tegen LTC en het competitieduel eindigde in 2-2 met twee goals van… Robbert Slob. De door velen als een van de beste verdedigers boven de stad Groningen geziene Slob scoorde dat seizoen in totaal 10 keer en uiteraard werd er nog regelmatig aan ons interview gerefereerd.

GertJan van der Ploeg(Hunsingo)

GertJan van der Ploeg stapte voor dit seizoen over van FC LEO over naar Hunsingo en velen dachten, daar gaat, Totti’ het niet redden. Ik wil niet bijdehand doen maar ik was een andere mening toegedaan. De positie van centrale verdediger kwam, door het stapje terug van Elwin van Dalsem, vrij en ik moet zeggen dat vult de tegenwoordig in Groningen wonende GertJan prima in. Binnen het UMCG zijn we nog even, collega’s geweest en steeds was daar even het contact tussen twee voetbaldieren die maar niet uitgepraat raakten over datgene waar ons hart ligt.

Middenveld:

Ronnie Medema(v.v. Middelstum)

In het seizoen 2008-2009 speelde Middelstum net als dit seizoen in de derde klasse. De Middelstumers speelden een belangrijke rol in de competitie maar moesten dat voor het grootste gedeelte doen zonder, mister Middelstum’, Ronnie Medema. De spelbepaler van de Middelstumers was eerder dat seizoen getroffen door een hernia maar hoopte dat als Middelstum de nacompetitie zou bereiken er wellicht nog een paar minuten binnen de lijnen zou zitten. De nacompetitie verliep voorspoedig voor de equipe van Bert de Vries en op 25 mei 2009 was daar de finale van de nacompetitie tegen Waterpoort Boys. Ronnie trof ik voor het duel, dat op het complex van GOMOS uit Norg werd afgewerkt, en ik kan mij bijna niet voorstellen dat er iemand nerveuzer was dan Ronnie. Duizenden doden stierf hij maar toen de zaken er voor Middelstum steeds beter voor kwamen te staan kreeg hij weer wat meer kleur op zijn wangen. Na afloop zag ik hem opeens lopen, de geblesseerde routinier was totaal overmand door emotie. Alles kwam er uit, de blijdschap om de promotie van, zijn’ club en de pijn dat hij niet kon spelen. Even stond ik tegenover hem en wist niets te zeggen en daarom mocht Ronnie Medema niet ontbreken in dit sterrenteam.

Aalderd Duinkerken(Corenos)

Als je trainer bent van Corenos dan is een fitte Aalderd Duinkerken de eerste speler waarvan je de naam op het wedstrijdformulier laat zetten. Een uitstekende voetballer die, naast gezegend met een uitstekende traptechniek, over een geweldige wedstrijdmentaliteit beschikt. Een speler die altijd voorop gaat in de strijd maar de laatste tijd, door allerlei oorzaken, vaker geblesseerd was dan hij zelf wilde. Voor Aalderd hoop ik echt dat daar nu een einde aankomt en hij, samen met zijn teamgenoten van Corenos, de weg omhoog weer weet te vinden.

Jos Klip(Noordpool)

Jos Klip maakte voor aanvang van het seizoen 2011-2012 de overstap van ZEC naar Noordpool en de middenvelder werd direct een meerwaarde voor het team van Willem Kluin. Jos is, zo viel zaterdag 12 januari tijdens het duel SVV’04-Noordpool ook weer te beluisteren, een speler met een geweldige bloktackle. Dat is echter niet het enige wat hem bijzonder maakt want als je het over een multifunctionele speler hebt dan is dat Jos Klip wel.

Roy Streppel(De Heracliden)

De typering, stijlvolle voetballer is zeker op Roy Streppel van toepassing want ik vind Roy een van de sierlijkste spelers uit het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant. De aanvoerder van De Heracliden is een voetballer waar je als liefhebber voor naar de velden gaat maar is ook een echte clubman. Roy Streppel zou namelijk voetballen op hoger niveau zeker aankunnen en is daar ook wel eens voor benaderd. Roy is echter honkvast en gezien de ontwikkelingen in Uithuizermeeden behoort het op een hoger niveau spelen met, zijn’ club zeker tot de mogelijkheden.

Aanval :

Ronny Bakker(Poolster)

Ronny Bakker is een spits die iedere trainer zich wenst vertelde Jur Smit mij in de periode dat de ervaren trainer in Spijk hoofdtrainer was. Dat is absoluut de waarheid want Bakker scoort overal en altijd. De talentvolle Heracliden-spits Robin Zuidema ziet in Ronny Bakker wel een beetje zijn voorbeeld en daar kan ik mij wel iets bij voorstellen. Gedreven is iets wat bij de spits past want Bakker wil altijd winnen, en vandaar een plaatsje in het sterrenteam.

Jan Pier(v.v. Bedum)

`Jan Pier mag in, mijn’ sterrenteam niet ontbreken want Jan ken ik al vanaf de periode dat hij nog in de jeugd van FC LEO speelde. Een echte spits was Jan toen al en dat is nog steeds het geval . In het seizoen 2011-2012 raakte Jan zwaar geblesseerd aan zijn enkel maar besloot in het belang van zijn team toch door te spelen. Een voetbaldier, dus die ook verder nog wat wedstrijden speelde en wat hij achteraf gezien beter niet had kunnen doen, is nu echter weer op de weg terug na maanden van blessureleed en daarom is er ook voor Jan Pier een plaatsje ingeruimd in het sterrenteam.         

Trainer: Willem Pettinga(v.v. Kloosterburen)

Als trainer van mijn sterrenteam zou ik Willem Pettinga benaderen omdat hij, naast de langstzittende trainer in het OC-gebied, een trainer is die zeer begaan is met de vereniging waar hij hoofdtrainer is. Dat is iets wat wel voor alle trainers geldt denk ik persoonlijk maar Willem en Kloosterburen is toch iets speciaals. Daar hebben we vaak met zijn tweeën over gesproken en dan snap ik wat hij bedoelt. In een gemeenschap als Kloosterburen moet je als trainer passen en het bijzondere is dat trainers regelmatig langdurig werkzaam zijn in Kloosterburen, of heel kort. Een tussenweg is er bijna niet zo ik zeggen en daarom was ik niet verbaasd dat Willem met ingang van het seizoen 2013-2014 in Kloosterburen als hoofdtrainer voor de groep zal staan want de chemie is er nog steeds en mijn gevoel zegt, dat blijft ook nog wel even zo.