Mijn mening: Een artikeltje lezen en je snapt het ,wereldje' weer

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Ik heb Van Dijk laatst in de kroeg in Groningen gesproken. Hij wil zelf het liefst naar PSV. Hij zei dat dan wel niet met woorden, maar toen ik vroeg, volgend jaar Eindhoven, glimlachte hij en kon je wel zien dat hij PSV hoog heeft zitten.

johann

Nee, ik heb Virgil van Dijk niet ontmoet in een of andere kroeg maar dit was een van de commentaren op het bericht dat ik op www.voetbalprimeur.nl las. FC Groningen-directeur Hans Nijland vertelde op de zoveelste nieuwjaarsborrel dat FC Groningen graag met Virgil van Dijk wilde verlengen. De commentaren vielen wel mee maar die van, FC GRUNN’ geeft wel aan dat hij er niet veel van begrijpt.

Virgil van Dijk, Kees Kwakman, Maikel Kieftenbeld en alle andere selectieleden reageren namelijk allemaal precies eender op dit soort opmerkingen, een glimlach nemen een consumptie in ontvangst en denken, droom jij lekker verder. Zo werkt het namelijk in de wereld van het betaalde voetbal veel woorden gebruiken maar niets vertellen. PSV, Ajax, Newcastle United en Everton waren namen van clubs die de revue passeerden als eventuele nieuwe werkgever van de talentvolle verdediger. Maar, FC GRUNN’ weet het zeker, Virgil vindt PSV een mooie club. Dat is mooi dat Virgil van Dijk dat vind maar persoonlijk denk ik dat hij Ajax ook wel een leuke club vind.

In het artikel op voetbalprimeur vertelde Hans Nijland dat FC Groningen hoopt dat het in 2015 een nieuw trainingscomplex in gebruik kan nemen. Volgens Nijland is de club bijna dagelijks met de gemeente in gesprek en dat zijn opmerkingen waarvan ik denk, daar kunnen we wat mee. Bijna dagelijks in gesprek, daar kan ik mij namenlijk niets bij voorstellen. In mijn beleving wil je iets of wil je iets niet maar daar hoef je toch niet bijna dagelijks over te, lullen’.

Spijkers met koppen slaan is in een project als deze niet gemakkelijk want het gaat natuurlijk om het aantal euro’s wat zoiets moet kosten en dat zullen er de nodige zijn. De opmerking, we zijn bijna dagelijks met de gemeente in gesprek, betekent echter wel dat de, omliggende’ kosten ook hoog zullen zijn want, een kopje koffie met een koekie op tafel zal het minimaal zijn bij de bijeenkomsten waar iedereen in lijfelijk aanwezig is.

Dat beeld herken ik nog wel want daar waar ik 31 jaar heb rondgelopen gebeurde het niet anders, vergaderen om het vergaderen, en in veel gevallen om de hete brij heen breien. Zo kom je in één artikel alles tegen wat het betaalde voetbal maakt tot een circus waar een beetje normaal denkend nooit iets van zal begrijpen.