Mijn mening: Dit weekend moet je niet om de punten voetballen!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De KNVB neemt woensdagmiddag een beslissing of de wedstrijden in het amateurvoetbal het komend weekeinde doorgaan. Door de sneeuwval en de aanhoudende vorst, behoort een algehele afgelasting tot de mogelijkheden. Veel amateurclubs beschikken tegenwoordig over kunstgrasvelden. De KNVB hoeft daardoor, in vergelijking met het verleden, minder vaak een besluit te nemen tot algehele afgelasting. Als kunstgrasvelden sneeuwvrij zijn, mag er over het algemeen op gevoetbald worden, behalve bij zeer lage temperaturen.

johann

Dit bericht was op www.tweenul.nl te lezen en vooral de opmerking, een algehele behoort tot de mogelijkheden, vond ik een mooie. Nederland is nu al weer een paar dagen in de ban van iets, de Elfstedentocht, dat er misschien nooit meer komt, de voetbalvelden zijn hard bevroren, en mocht er gevoetbald moeten worden dan zal de vorstwerende kleding voor spelers, trainers en toeschouwers niet aan te slepen zijn. In alle redelijkheid moeten we toch stellen dat we er niet van uit moeten gaan dat er dit weekend om de punten gespeeld wordt.

Vriendschappelijk is een ander verhaal want dan staat er niets op het spel maar de competitie moet je er als bond gewoon uitgooien. Er wordt wel gezegd, er zijn steeds meer verenigingen die over een kunstgrasveld beschikken dus waarom zou de KNVB overgaan tot een algehele afgelasting. Dat moet toch duidelijk zijn, dan krijg je een vervalsing van de competitie waar de bekende honden geen broodje kaas van lusten. Want veel betekent niet allemaal en dat betekent wel even iets anders. Begrijp me goed als er dit weekend gespeeld zou worden ben ik erop voorbereidt en gaan het dikke vest, de warme jas, pet, sjaal en handschoenen weer mee op reis zodat ik niet stijf bevroren in Ezinge terugkeer.

Ideaal is het natuurlijk niet en leuk voor de toeschouwers al helemaal niet en waardoor ik een ding zeker weet, de omzet in de kantines zal lager liggen. In mijn beleving is er ook geen reden te bedenken dat de competitie gereed moeten zijn want het keurkorps van Louis van Gaal gaat in Azië wat wedstrijdjes spelen dus dat kan het probleem niet zijn. Wat de reden wel is, ik heb werkelijk geen idee, maar misschien komt er uit Heerenveen een antwoord en wat er ook gebeurt, het antwoord zal ik op Puurvoetbalonline plaatsen