Mijn mening: Laten we trots zijn op Yoshua St. Juste

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De finaleavond van het 27e  Leekstervoetbalgala zit er aan te komen en het gastenboek van www.lvgala.nl loopt bijna over van de vele berichten die er geplaatst worden.

                            

                          1357840772Npelikaan S

                                        Pelikaan S met links voor aan Yoshua St Juste

Leuke berichten minder leuke berichten, alles komt voorbij in het gastenboek. Ik heb al eerder gezegd, ik heb er niets mee, want anoniem man in paard noemen in een gastenboek klinkt wel stoer maar in werkelijkheid blijft daar vaak niet veel van over. Zaterdag komen in eerste instantie acht teams in de kwartfinales in actie en daarna zal het publiek de finale van het B-toernooi te zien krijgen. Een finale die een herhaling wordt van het duel in de tweede ronde van het A-toernooi tussen Boerakker en Pelikaan S. Want deze twee teams waren uiteindelijk de ploegen die de finale van laten we maar zeggen, het toernooi der vijfde klassers, wisten te bereiken.

Een beladen duel werd het op zaterdag 5 januari en iedereen, waaronder ik ook, had zijn mening over datgene wat er zich eerst in het duel tussen Grootegast en Pelikaan S, en later in de wedstrijd Boerakker-Pelikaan S afspeelde. Een klok die gewoon doorloopt tijdens een zaaltoernooi is natuurlijk logisch want niemand zit er op te wachten dat er rond drie uur s ’nachts nog gevoetbald wordt wat niet onmogelijk was geweest als bij overtredingen en blessures in ALLE wedstrijden de tijd was stil gezet. Dat schiet dus niet op en wat dat betreft begrijp ik alle commentaren, en de commotie, rond deze beslissing van de organisatie omdat ook nu niet te doen niet want ik neem aan dat het in de eerdere edities precies eender is gegaan. Onsportief gedrag werd er geroepen en dan werd er richting  Pelikaan S gekeken. Spelers die voor de ploeg uit Oostwold uitkwamen maar nauwelijks een schoen aan hadden gehad die door het leven gaan als een voetbalschoen zorgden bij velen voor frustratie. Dan kun je zeggen, dat is onsportief van Pelikaan S, maar je kunt ook zeggen, organisatie die mazen in het net moet je dicht naaien!

Dat viel zaterdag namelijk te beluisteren op de tribunes, Pelikaan S doet dingen die niet door de beugel kunnen. Dat is echter niet waar want de organisatie laat het toe. Waarom zal wel altijd een raadsel blijven maar het is wel de realiteit. Binnen het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant bestaan  er voorzichtige plannen om in december 2013 een groot zaalvoetbaltoernooi voor veldvoetbalteams te organiseren  omdat enkele enthousiastelingen vinden dat er in, ons’ gebied te weinig gebeurt wat dat betreft. Ik kan iedereen verzekeren,  daar zal het niet mogelijk zijn dat spelers van buitenaf, ingehuurd’ worden om, als veldspeler met bijna geen speelminuten op het veld, aan dat toernooi deel te nemen.

Want dat was het commentaar wat de organisatie via het gastenboek te horen kreeg, en ik zeg met nadruk op het gastenboek, ze hadden in moeten grijpen tegen de, praktijken’ van Pelikaan S. Anoniem werd er schande van gesproken maar de organisatie er letterlijk op aan durven spreken zal misschien wel gebeurt zijn maar ik heb dat zaterdagavond niet gezien. Natuurlijk kwamen er opmerkingen vanuit het Pelikaan S-kamp over het wel of niet meespelen van Yoshua St Juste, mocht de ploeg uit Oostwold de finale van het A-toernooi bereiken. Een helikopter vloog bijna al boven Leek rond om St. Juste alsnog aan de finaleavond mee te laten doen hoewel hij met het Nederlands Team in Servië verbleef.

Gekkigheid of niet, als iemand dat zou willen doen moet hij dat in mijn beleving lekker zelf weten. Maar ik ben eerlijk door te zeggen dat ik als voetballiefhebber , hoewel ik door activiteiten voor de Ommelander Courant niet in Leek aanwezig kan zijn, hoop dat Yoshua zaterdag in de B-finale aanwezig zal zijn. Een weergaloze voetballer vond ik het jaren geleden al en dat is alleen maar toegenomen. Maanden geleden interviewde ik hem voor Puurvoetbalonline en was hij ,in vergelijking tot onze gezamenlijke periode bij Marum, niets veranderd qua persoonlijkheid .Dus mocht hij zaterdag aanwezig zijn dan hoop ik oprecht dat het publiek op de banken zal staan voor Yoshua want laten we één ding niet vergeten. Een in onze regio opgegroeide voetballer speelt toevallig wél in het Nederlands Futsalteam!