Mijn mening: ,Henkie' bakt ze wel heel bruin!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Op www.elfvoetbal.nl las ik het bericht dat Henk Kesler pleit voor het verplichten van Topklassers om te promoveren naar de Jupiler League. De KNVB voerde in 2010 de Topklasse in om doorstroming van het amateurvoetbal naar de profcompetities mogelijk te maken. Tot zover heeft dat plan nog niet het beoogde effect gehad.

johann

De oud-directeur betaald voetbal ging nog een stapje verder want de topklassers die niet wilden promoveren moesten maar gestraft worden. Dat zal zo’n vaart niet lopen denk ik persoonlijk want dan zet je de voetbalwereld wel erg op zijn kop. Natuurlijk is het een normale zaak dat een kampioen promoveert want daar is het toch allemaal om begonnen. Maar dat een gezonde amateurclub er niets voor voelt om richting de Jupiler League te promoveren kan ik mij heel goed voorstellen. Deze week viel het doek voor AGOVV al willen ze ons in Apeldoorn laten geloven dat er nog wat te redden valt. Maar er zijn meer clubs uit de Jupiler League waar het steeds lastiger wordt om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat is het beeld wat de topklassers goed voor ogen hebben en wat iets is waar zij geen trek in hebben. Kesler roept wel van alles maar als hij een beetje logisch nadenkt moet hij toch weten dat het zo niet werkt in de wondere wereld van voetballend Nederland. Vorige week stond in de VI een prachtige reportage over HHC Hardenberg. Een bolwerk in het oosten van het land en een vereniging die staat als een huis. Een vereniging met een grote achterban en waar de wedstrijden door duizenden toeschouwers bezocht worden. Die club zou, als we Henk Kesler zouden volgen, dus moeten promoveren naar de Jupiler League. Dan zou HHC Hardenberg zijn wedstrijden dus op de in alle opzichten waardeloze vrijdag of maandagavond mogen spelen. Leuk voor het publiek, vrijwilligers en niet te vergeten de kantine-omzet. Wedstrijden uit de topklasse worden namelijk geregeld beter bezocht dan het gros van de duels in de Jupiler League. Ik moet zeggen, ik zie de beelden van wedstrijden uit de eerste divisie nooit omdat het mij simpelweg te laat is, en hoe gek het uit de mond van een voetballiefhebber ook klinkt, ik mis het ook niet.

De eerste divisie, of Jupiler League, is namelijk totaal niet interessant want als je de clubs hoort willen,  of moeten, ze er zo snel mogelijk uit om het hoofd boven water te houden. Dan is het vreemd dat oud-directeur Kesler opeens gaat roepen, als die topklassers niet willen moeten ze maar gestraft worden. Ik maakte Kesler ooit een keer mee op een sponsoravond en ik moet zeggen, de FC Twente-fan had wel gevoel voor humor. Onder het genot van een alcoholische versnapering kwamen de mooie verhalen los en daarom zie ik deze opmerking ook in die context. Henk achter de tafel met een biertje binnen handbereik en hoppa daar komt een mooie tekst. Zo moet het ongeveer gegaan zijn toen hij deze opmerking maakte want als je dit met je nuchtere kop leest kun je maar tot een conclusie komen … Henkie bakt ze met deze opmerking wel erg bruin.