Veel nieuws over Kids United

Geschreven door Onno Kukler op . Geplaatst in Even na praten

Voor u de nieuwsbrief met het nieuws van de laatste 3 maanden van 2012. Een jaar na de adoptie door FC Groningen. Een jaar waarin Kids United een aantal keren het goede doel is geweest van allerlei scholen en bedrijven. Maar het belangrijkste…. Lekker gevoetbald. Zo werd er met 3 teams deelgenomen aan de G-jeugd competitie en werden zondag 7 en 28 oktober voorwedstrijden gespeeld in Bellingwolde en Foxhol.

image010

 

G-toernooi Glimmen

Woensdag 10 oktober werd voor het eerst deelgenomen aan het G-voetbaltoernooi in Glimmen. Dit jaarlijks terugkerend G-toernooi voor senioren was nooit geschikt voor ons, maar inmiddels heeft Kids United ook jeugd tot 23 jaar. Het gezellige toernooi werd mogelijk gemaakt door FC Groningen, FNV en Menzis. Met FC Groningen- spelers De Leeuw, Burnet en Kappelhof in het team, werd een vijfde plaats behaald.

4 mijl 4 you

Zaterdagavond 13 oktober liepen veel kinderen mee met de 4 mijl 4 you. Een alternatieve loop voorafgaand aan de wedstrijdloop van zondag. De afstand mocht op verschillende manieren afgelegd worden. De kids mochten gewoon lopen, op hun driewieler of rolstoel. Het goede doel was de Mytylschool in Haren voor special onderwijs.

Sponsorloop

Vrijdag 19 oktober werd er een sponsorloop georganiseerd door het Rehoboth College in Hoogezand. In het Gorechtpark was het Hans Nijland (directeur FC Groningen en oud leerling van deze school) die het startschot deed. De opbrengst was een mooi bedrag van 2300 euro.

Presentaties

In week 47 heeft Kids United presentaties gegeven op het Alfa College. De kerstsportweek (van de studenten Sport en Bewegen) is jaarlijks gekoppeld aan een goed doel. Dit jaar was Kids United de gelukkige. Tijdens de presentaties werd verteld wie we zijn en wat we allemaal doen binnen de stichting.

Ledenvergadering

Donderdag 22 november waren wij uitgenodigd op de ledenvergadering van Potetos, de club waar wij sinds vorig jaar trainen en onze thuiswedstrijden spelen. Het belangrijkste nieuws was dat , na een paar moeilijke jaren, het weer goed gaat met deze club. Ook Kids United werd bedankt voor de inbreng en de mooie samenwerking.

Hans Nijland ambassadeur

Zaterdag 1 december is Hans Nijland ambassadeur geworden van de stichting Kids United. De directeur van FC Groningen gaf aan trots te zijn op het ambassadeurschap.

Shoot-out

Donderdagavond 20 december mochten 6 kinderen de shoot-out verzorgen in de Euroborg, tijdens de rust van FC Groningen – Ajax. Omdat er geen keeper van FC Groningen beschikbaar was, mocht Sandro Kukler onder de lat gaan staan. Vijf spelers scoorden naar hartenlust. De Z-side en de fanatics genoten en hadden lawaai alsof de landstitel binnen was. Voor de kinderen een hele belevenis. Inmiddels zijn er beelden op onze website, op youtube en facebook

Alfa College / Kids United

Vrijdagochtend 21 december was de kerstviering van het Alfa College. Wij (Onno en Margriet) hadden 4 kinderen meegenomen om dit mee te mogen vieren en de cheque in ontvangst te nemen. Het werd een indrukwekkende kerstviering waarin leerlingen wat mochten vertellen hoe zij de kerst beleven. Ook Sandro mocht voor een paar honderd leerlingen vertellen wat Kids United voor hem betekend. Aan het einde van deze ochtend werd het bedrag bekend gemaakt. Maar liefst € 3650,00 werd er bijeen gebracht door de studenten. Mooi om te zien hoe de opleiding maatschappelijk betrokken is. Maar ook het enthousiasme van de leerkrachten was groots!

Kerstgiften

Het bedrijf Isoper uit Assen gaf aan om afgelopen kerst geen kaarten te versturen, maar in plaats daarvan het geld te doneren aan Kids United. Het bedrijf hebben wij op de website als sponsor van de maand. Veno Houtproducten uit Drachten doneerde een kertgift van 1500 euro en van Citroen Dijkstra uit Groningen kregen wij een kerstgift van 500 euro. Vrienden van Kids United, Eetclub 2.0 uit Groningen, hebben voor het eerst in hun bestaan een borrel georganiseerd met daaraan gekoppeld een goed doel. Het doel was om de winterbanden te bekostigen voor de spelersbus van Kids United. En dat lukte! In hotel Corps de Garde werd het een gezellige middag. Het hotel had bedacht om van iedere consumptie 1 euro te doneren. Ook het potje op de bar raakte aardig vol. De winterbanden zitten er inmiddels om dankzij Jan Akkermans, Kevin Roossien, Ralf Visser, Pascal Bekker, Bart Olinga en Hotel Corps de Garde.

Tweede spelersbus

Kids United hoopt in maart een tweede spelersbus te kunnen aanschaffen d.m.v. donaties. Kids United 2003 - 2013 In het jaar 2013 bestaan we 10 jaar. Dit willen we niet zomaar voorbij laten gaan. In het jubileumjaar willen we graag extra activiteiten organiseren, waaronder ons jubileum- toernooi, een feestavond en een bezoek aan het Dolfinarium in Harderwijk.

WWW.KIDS-UNITED.NL OOK OP TWITTER & FACEBOOK