Voorzitters VIBOA en FC LEO leggen hamer neer

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Gistermorgen, zaterdag 5 januari, had ik Rik Carmio nog aan de telefoon, en zeer terecht, de voorzitter van VIBOA noemde toen niets.

hamer

Enkele uren later maakte Carmio op de nieuwjaarsreceptie van zijn vereniging namelijk bekend dat hij aan het einde van het seizoen zal stoppen als voorzitter van VIBOA. Vier jaar is Rik Carmio voorzitter van de Winsumer zaterdag eerste klasser geweest en de preses stopt er aan het einde van het seizoen dus mee. Ik ben niet bij de nieuwjaarsreceptie aanwezig geweest en weet natuurlijk niet precies de reden van het terugtreden van Rik Carmio maar gezien het feit dat VIBOA volop in beweging is op zowel sportief als organisatorisch gebied, en zijn eigen drukke werkzaamheden, is het wel logisch dat de aimabele voorzitter van VIBOA een stapje terug doet.

Een dag eerder gaf ook FC LEO- voorzitter Jacob Zuidema aan dat hij zijn taken als voorzitter zou neerleggen. Zuidema was ruim drie jaar voorzitter van de derde klasser uit Leens maar had in 2012 wat problemen met zijn gezondheid en wat hem heeft doen besluiten om een stapje terug te doen.