Een terugblik aan de hand van een voetbalbijlage(deel 4)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De winterstop is wat het amateurvoetbal betreft al twee weekenden onderweg en wat Puurvoetbalonline de gelegenheid geeft om eens terug te blikken op de eerste seizoenshelft aan de hand van de voetbalbijlage 2012-2013 van de Ommelander Courant.

1357118279Nv bSios ZEC Sauwerd 01 12 12 9781

   Spelmoment uit de wedstrijd SIOS-ZEC      

Ynze Prins gaf in de voetbalbijlage aan dat hij wilde proberen om weer wat sfeer terug te krijgen in Ezinge. Het eerste elftal was gedegradeerd en Prins wilde zowel binnen als buiten de lijnen wat meer beleving zien. De resultaten werkten echter in de eerste helft van het seizoen nog niet echt mee want de Ezingers vinden zich terug op een voorlaatste plaats op de ranglijst. Maar de in Hoogkerk woonachtige Prins gaf ook dat aan want zo vertelde hij, voor de winterstop moeten er van ons geen wonderen verwacht worden maar in de tweede seizoenshelft willen we wel voor een paar stunten proberen te zorgen.”

Noordpool kreeg voor aanvang van het seizoen het nodige te verduren want in Uithuizen koos men er voor om van klasse te wisselen met Potetos. Daardoor vertrok Noordpool uit de klasse met veel derby’s (5E) naar 5F waar voor het overgrote deel ploegen uit het oosten van Groningen vertegenwoordigd waren. Na een moeizame start kwam de ploeg van Willem Kluin richting de winterstop redelijk op stoom en neemt het op dit moment een tweede plaats in achter koploper GVAV Rapiditas.

Eenrum wil dit jaar een belangrijke rol spelen in de vijfde klasse D van het zondagvoetbal en de Eenrumers moeten dan in de tweede helft van het seizoen nog wel even gas geven. In theorie staan ze namelijk vijf punten achter koploper De Wȃlden. Geen onoverkomelijke achterstand maar het nog in te halen duel tegen Warffum is er niet een uit de categorie, appel-eitje’. Dus ligt er in Eenrum nog een mooie taak te wachten voor het duo Joost Mulder en Siebrand Solinger waarbij Mulder op zondag de coaching voor zijn rekening neemt terwijl Siebrand Solinger als speler/trainer bij Eenrum fungeert.

 In Sauwerd werd Auke Doornbosch begroet als nieuwe trainer bij SIOS en de gedreven Doornbosch gaf direct aan dat SIOS dit seizoen beter voor de dag wilde komen. De gedreven trainer kreeg met een jonge selectie te maken en dat leverde sterk wisselende resultaten op. Plaats negen is op dit moment de positie dat SIOS inneemt en met nog enkele plaatsen zullen ze in SIOS tevreden zijn en want dat is ook de doelstelling van Auke Doornbosch die zijn contract ondertussen met een jaar verlengd heeft.

Dick Visser werd de nieuwe trainer van Bedum en men hoopte met Visser de stap naar de subtop te maken. Dat ging prima tot aan het ongelukkig verloren thuisduel tegen Gruno. De zege van de Stadjerders zorgde er namelijk voor dat Bedum even pas op de plaats moest maken richting de echte subtop met een achterstand van vier punten op nummer drie, Zuidhorn. Maar een sterke tweede helft van de Bedumers kan daar zeker nog verandering in brengen zodat er misschien toch een toetje, in de vorm van de nacompetitie, inzit voor Bedum.

Hunsingo wil dolgraag naar de derde klasse en de naar VAKO uit Vries vertrekkende Egbert Darwinkel zal er alles aan gelegen zijn om dat te bewerkstelligen. Hunsingo was vorig seizoen dichtbij promotie maar toen lukte het via de nacompetitie niet. Maar dit jaar moet het mogelijk zijn om de derde klasse te bereiken. De ploeg heeft al een periode op zak en staat in theorie een punt voor op Siddeburen. Jezelf willen verbeteren noemde Egbert Darwinkel ook als een punt in zijn bijdrage aan de voetbalbijlage want zo vertelde hij, daar heeft de club waar je trainer bent ook profijt van. De gedrevenheid van Darwinkel en de potentie binnen de eerste selectie van Hunsingo zorgen er voor dat de Winsumers bij velen toch de titelfavoriet zijn in de vierde klasse D.