Sportmomenten 2012 van.... op Puurvoetbalonline (deel 8)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

 Onze bijzondere sportmomenten van 2012 hebben we natuurlijk allemaal en Puurvoetbalonline zou Puurvoetbalonline niet zijn als we niet op, onderzoek' uitgingen naar het sportmoment 2012 van onze bezoekers. Het werd de vraag wat de persoon in kwestie zijn of haar persoonlijk sporthoogtepunt was en wat hét ultieme sportmoment in 2012 was waarbij alle keuzes qua sporten gerechtvaardigd waren. De achtste aflevering is de laatste extra lange in deze serie waarin de volgende personen aan het woord komen:

 1356766646Njeanette 1

 Jeanette Laning (v.v. Noordwolde): Mijn persoonlijke mooiste sportmoment was mijn eerste plaats aan het eind van de klaverjascompetitie op vrijdag 27 april 2012 en het sportmoment wereldbreed was de gouden medaille van Epke die momenteel bij ons in het UMCG zijn coschappen loopt.

1356766742Nmarcel

Marcel Remijn(v.v .Kloosterburen): Mijn persoonlijke sportmoment van het jaar 2012 was mijn goal in Midwolda tegen het plaatselijke MOVV. Na een moeizaam begin wisten we een 1-0 achterstand voor rust nog om te buigen in een 1-2 voorsprong. Na rust was ook duidelijk dat we de wedstrijd nog niet gewonnen hadden. Na een perfect op maat geschoten voorzet van Gideon Steur, kon ik de bal inkoppen. Een ontlading van vreugde was het gevolg, en de veilige marge was bereikt. Uiteindelijk wisten we de wedstrijd met 2-4 te winnen, en met het elftal dus een hele belangrijke stap gezet richting de uiteindelijke promotie die Kloosterburen voor het eerst in 25 jaar wist te bereiken. Op de site van Kloosterburen staat nog een foto waarop de feestvreugde duidelijk te zien is aan de kant van kloosterburen. De fotoreportage van Jan van die dag wordt in kamp Kloosterburen nog regelmatig bekeken. Het sportmoment wereldwijd. Tsja, dan kan ik natuurlijk zeggen Epke Zonderland. Omdat hij iets unieks gepresteerd heeft, en Nederland weer qua sport op de kaart heeft gezet. Maar omdat deze ongetwijfeld vaak genoeg in deze rubriek voorkomt, doe ik dat dus niet. Ik ben samen met een collega naar Amsterdam geweest, waar we onze club Ajax konden gaan bekijken voor een Champions League wedstrijd. We hadden de wedstrijd gekozen tegen Manchester City. Iedereen weet dat Manchester City hier klop kreeg, en met 3-1 weer naar de andere kant van de Noordzee werd gestuurd. Hier werd niet alleen een goede stap gezet richting de plaatsing voor de Europa league, maar eindelijk was talent beter dan geld. en was, samen met mij, de hele wereld blij met de overwinning op de mannen van het geld. Of dit echt een wereldwijd sportmoment is weet ik niet, maar het heeft zeker impact gehad in Europa. Een mooi moment voor het voetbal als je het mij vraagt

1356766535Nedwin 1

Edwin van Zanten: Oei! Moeilijk. Mijn persoonlijk sportmoment = het winnen van de sportiviteitsprijs met Team Autorijschool De Snelweg/Hoeksema Print op het Bedrijvenvoetbal te Bedum. Mijn gescoorde strafschop in Duitsland voor Bedum 3 komt er snel achteraan... Het sportmoment wereldbreed is de jammerlijke en spijtige martelgang van Lance Armstrong.

1356766491Nberry

Berry Hoeksema (v.v. Bedum): Epke Zonderland wereld wijd, dit was ongekend wat hij daar heeft gepresteerd, persoonlijk het bericht dat we kunstgras krijgen, maar ook dat we zijn samengegaan met CVVB.

1356767226Njeroen

Jeroen Mulder(CVVB4bIer): Mijn persoonlijk sportmoment is uiteraard het kampioenschap met CVVB 4 Bier en hét sportmoment van 2012 vind ik toch wel de ontknoping in de Premier League met de goal van Aguero waardoor Manchester City alsnog kampioen werd ten koste van Manchester United.

1356766396Nben

Ben Breukelman (VIBOA): Viboa F8 dit voorjaar! Wereldbreed, Epke zijn prestatie in Londen, het gevolgd op een klein TV-tje op een Franse camping met meerdere campinggasten. GOUD, een wereld(s)moment!

1356766442Nbenjamin

Benjamin van Aurich: Mijn persoonlijk sportmoment van 2012 is mijn overgang naar vv Leek-Rodenburg en de samenwerking daar met Kevin Waalderbos en Marcel Loer. Ik merk dat ik mij eindelijk weer aan het ontwikkelen ben en dat is een goed gevoel. Hét sportmoment van 2012 zijn voor mij twee momenten. De goal van Zlatan Ibrahimović tegen Engeland. De omhaal waaruit de 4-2 werd gemaakt. Het anticiperen op de kopbal van de keeper was zo bewust en de afronding werkelijk geniaal. Voor mij de beste nummer 9 die er is. Verder mag de gouden medaille van Epke Zonderland tijdens de olympische spelen in de rekstokfinale niet ontbreken. Hij is een fantastische sportman en een sympathiek persoon.

1356766699Njur

Jur Smit (trainer OKVC): Promotie met Poolster, in Spijk waren ze er zo aan toe om een stapje hoger te spelen, bracht ook heel veel mooie emotie los, en het was mijn 3de promotie op rij met 3 verschillende clubs. Van het jaar Epke Zonderland op de spelen, geweldig dat je iets doet op het grootste sportevenement ter wereld wat nog nooit iemand heeft gepresteerd. De wederopstanding van Feyenoord is ook een bijzonder sportmoment voor me, zeker na de ellende van de afgelopen jaren.

1356767558Npieter

Pieter Hoen (verzorger FC LEO): mijn eigen sportmoment is toch wel, handhaving in de derde klas met FC Leo en wereldbreed: en wereldbreed is het niet echt een sportmoment maar wel een hele mooie prestatie van duizenden mensen die via het evenement de Alpe d’huzes voor KIKA die berg opgaan om zoveel mogelijk geld op te halen en de mooie verhalen erom heen. Echt geweldig voor KIKA!

1356766588Njan 1

Jan van Dijk( oud-speler FC Groningen): De prestatie van Epke Zonderland, bij uitstek voor beide momenten want zelf heb ik op sportief gebied weinig gebracht in 2012

1356766324Nronny

Ronny Bakker(Poolster): Mijn mooiste sportmoment van 2012 is toch wel de promotie met Poolster naar de 3de klasse. 2x met 2-1 winnen, mooi weer erbij en een lading Poolster supporters! Wist niet dat er zoveel mensen in Spijk wonen. Echt fantastisch! Mijn sportmoment 2012 wereldbreed is denk ik de gouden medailles van Ranomi Kromowidjojo op de Olympische Spelen van London. Fantastische prestatie.

1356766788Nmarian

Marian Bouwman(SC Loppersum): Persoonlijk in ieder geval ons kampioenschap met het damesteam van Loppersum. En wereldbreed: Tsja, voornamelijk hoe goed Robin van Persie het doet! Die volg ik op de voet, en die is in uitstekende vorm en een mooie voetballer om naar te kijken!

...

 

 

 

...