Een terugblik aan de hand van een voetbalbijlage(deel 3)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De winterstop is wat het amateurvoetbal betreft aangebroken en wat Puurvoetbalonline de gelegenheid geeft om eens terug te blikken op de eerste seizoenshelft aan de hand van de voetbalbijlage 2012-2013 van de Ommelander Courant.

1356419496Nvb Stedum VVSV Stedum 07 10 12 4194  1

 Spelmoment uit de wedstrijd Stedum-VVSV'09

Usquert wilde een nieuwe weg inslaan vertelde Johan de Keijser in de voetbalbijlage. De in Winschoten woonachtige De Keijser werd voor het seizoen 2012-2013 aangetrokken als de nieuwe hoofdtrainer maar is ondertussen ook al weer uit Usquert vertrokken na een vervelend incident op een van de laatste trainingen van het jaar. De Usquerders kunnen dus weer op zoek naar een nieuwe trainer die mag proberen om de eerste competitiepunten binnen te halen want tot nu toe waren de Usquerders er een paar keer dichtbij maar staat de teller nog steeds op nul punten.

Het linkerrijtje halen was de doelstelling van trainer Jacob Zwart met zijn nieuwe vereniging Noordwolde en daar zijn de geelhemden halverwege het seizoen nog niet helemaal in geslaagd. Een jonge ploeg die nog wat wisselvallig presteert is wel een typering die bij Noordwolde past maar gezien de potentie die de in de ogen van Zwart, leerzame groep, heeft verwacht men in de tweede helft een verder doorstijgende lijn van de geelhemden.

Stedum wil zo snel mogelijk weer terug naar de vierde klasse gaf trainer Leendert Nieborg aan want dat is de klasse waar Stedum in behoort te spelen. Helaas voor de ploeg van Nieborg, die nu tweede staan in de competitie, zal dat via de nacompetitie moeten gebeuren want Zuidhorn is in de vijfde klasse E de gedoodverfde favoriet voor het kampioenschap en steekt echt met kop en schouders boven de concurrentie uit. Voor Stedum is het dan ook zaak om zich te richten op de tweede periode en om de proberen tweede plaats vast te houden waarbij het echter de nodige concurrentie te duchten heeft van De Pelikanen en Engelbert.

Jan Jaap Zijlstra gaf aan dat hij zich wil handhaven met een jong FC LEO en wat dat betreft liggen de Leensters prima op koers. Na een hele slechte start, de eerste drie competitieduels werden verloren, raakt de Oranje-brigade steeds beter op elkaar ingespeeld en vindt zich dan ook terug op een keurige achtste plaat. Een plaats met mogelijkheden op meer al moet FC LEO wel uitkijken want het gat richting de ploegen lager op de ranglijst is nog niet spectaculair groot te noemen.

De Fivel wil bovenin meedraaien gaf de nieuwe trainer Ronald Vermeulen aan. Vermeulen kwam over van GRC Groningen waar hij actief was als jeugdtrainer maar, zo zijn de geluiden in Zeerijp te horen, past uitstekend bij het ,Andere Oranje’. Op dit moment nemen de, Riepsters’ de tweede plaats in achter Appingedam maar De Fivel heeft al wel de eerste periode binnen. Een zekerheid richting de nacompetitie zal ongetwijfeld betekenen dat De Fivel vol vertrouwen aan de tweede seizoenshelft zal beginnen.

SC Loppersum gaat voor een plaats bij de eerste zes viel er in de voetbalbijlage te lezen en laat dat nu precies de plaats zijn waar Loppersum op dit moment staat. In Loppersum slagen ze er nu al een paar seizoenen lang in om vanuit de eigen jeugd steeds weer nieuwe spelers te brengen die het verrassend goed doen in het eerste team. Een prestatie van formaat en waar de huidige positie op de ranglijst weer een mooi voorbeeld van is. Met een trainer, Jaap Danhof, aan het roer die geen gekke dingen roept en doet is Loppersum namelijk een hele degelijke tweede klasser geworden.