Een terugblik aan de hand van een voetbalbijlage (deel 2)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De winterstop is wat het amateurvoetbal betreft aangebroken wat Puurvoetbalonline de gelegenheid geeft om eens terug te blikken op de eerste seizoenshelft aan de hand van de voetbalbijlage 2012-2013 van de Ommelander Courant.

1352449467Nviboa noordseschut

 VIBOA presteert uitstekend in eerste helft van het seizoen

De doelstelling van CVVB wilde Hans van der Ploeg voor aanvang van het seizoen nog niet prijsgeven. Van der Ploeg, die overkwam van buurman VIBOA, wilde zijn team eerst beter leren kennen en vond ook dat de selectie daar een stem in moest hebben. Het werd, door schorsingen en blessures in voornamelijk de achterste linie een moeizame eerste seizoenshelft en CVVB vinden we dan ook terug op een bescheiden 11e plaats op de ranglijst. In het tweede deel van de competitie zal CVVB nog alle zeilen bij moeten zetten om de nacompetitie te ontlopen. Dat zal met een trainer gebeuren die na dit seizoen uit Bedum zal vertrekken want deze week maakte Hans van der Ploeg bekend dat hij voor het seizoen 2013-2014 een contract heeft getekend bij Oranje Nassau.

Bij VIBOA kwam Marc van Meel als nieuwe trainer binnen en wie zijn oor te luister legde aan de Schouwerzijlsterweg kreeg mee dat Van Meel ook de trainer was die men zich bij de zaterdagclub uit Winsum wenste. Van Meel gaf in de voetbalbijlage aan dat hij met VIBOA om de prijzen wilde spelen en dat is in de eerste competitiehelft, aardig’ gelukt. De Winsumers gaan riant aan de leiding in de eerste klasse E en hebben ook al een periodetitel op zak. Wat dat betreft loopt alles op rolletjes in Winsum waar Marc van Meel echter geen trainer is die opeens gekke dingen gaat roepen in de vorm van, we worden wel, even’ kampioen want de ervaren oefenmeester weet dat het zo niet werkt in voetbal wonderland.

Enkele kilometers hoger, in Zoutkamp/Ulrum om precies te zijn is vijfde klasser VVSV’09 aan het bouwen richting een nieuwe toekomst vertelde trainer Wim Nubé. Jonge talentvolle spelers inpassen en hopen op een plaats in het linkerrijtje was de doelstelling van de in Eenrum woonachtige trainer. Wat het, linkerrijtje’ betreft ligt VVSV’09 op koers want na de eerste helft van de competitie staat de ploeg op een keurige vijfde plaats en ook het inpassen van jonge spelers is iets wat dit seizoen duidelijk is ingezet.

Rood Zwart Baflo snakt naar de vierde klasse stond er boven de bijdrage van Wobbe de Vries die met veel enthousiasme aan de uitdaging om van Rood Zwart Baflo een vierde klasser te maken begon. Voor Rood Zwart Baflo en De Vries werd het echter een grote teleurstelling want de onderlinge verhoudingen binnen de selectie klopten niet voldoende om er samen wat moois van te maken. Daarom besloot Wobbe de Vries om er twee weken geleden een punt achter de samenwerking met Rood Zwart Baflo te zetten zodat men in Baflo in de winterstop op zoek kan naar een andere trainer. Een trainer die aan de slag kan met een ploeg die nu op de negende plaats staat en wat gezien het potentieel wat aanwezig is in Baflo veel te laag is.

Bij de voetbalvereniging Middelstum begonnen ze met vraagtekens aan het seizoen 2012-2013 want topscoorder Leon Milkovic vertrok naar Wenen en Rudy van Dijken zocht zijn heil in een andere hobby. Dit zorgde voor wat onzekerheid binnen Middelstum richting de prestaties van het eerste team. In de eerste competitiehelft zaten de Middelstumers duidelijk in de hoek waar de klappen vielen want ongelukkige nederlagen door een aantal rode kaarten en blessureleed zorgden er voor dat Middelstum op dit moment de rode lantaarndrager in de derde klasse C is. Voor Frank Konneman en zijn mannen zal het nog een hele klus worden om tenminste vier ploegen onder zich te houden voor het behoud van een plaats in de derde klasse.

Godlinze zag zich voor het seizoen niet als een titelkandidaat en als we de tussenstand in 4D zien dan is daar geen speld tussen te krijgen. De ,Glinsters’ nemen namelijk de vijfde positie in op de ranglijst met een achterstand van 10 punten op Appingedam. In de tweede periode staat de ploeg van Peter Ernst echter wel op een plaats die misschien uitzicht geeft op het toetje wat nacompetitie heet want achter Appingedam en De Pelikanen neemt Godlinze met een achterstand van driepunten de derde plaats in.