Een terugblik aan de hand van een voetbalbijlage (deel)1

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De winterstop is wat het amateurvoetbal betreft aangebroken wat Puurvoetbalonline de gelegenheid geeft om eens terug te blikken op de eerste seizoenshelft aan de hand van de voetbalbijlage 2012-2013 van de Ommelander Courant.

1356083389Nv bSios ZEC Sauwerd 01 12 12 9781

   ZEC kende een onrustige seizoenshelft

De Bijlage opende met de bijdrage van Corenos dat in Jaap van der Ploeg een nieuwe trainer voor de groep kreeg. Van der Ploeg volgde zijn naamgenoot Klaas van der Ploeg op en begon in Roodeschool aan een zoals hij het zelf noemde, een nieuwe uitdaging. Een rol van betekenis moest er volgens Jaap van der Ploeg wel inzitten waarbij het onderdeel speelplezier heel belangrijk zou zijn. Door allerlei vervelende blessures van bepalende spelers vindt Corenos zich echter terug in de onderste regionen van de vierde klasse en dat zal iets zijn wat men in Roodeschool niet verwacht had. De tweede helft van het seizoen zal Corenos echter aanmerkelijk beter moeten presteren om niet in een vervelende positie, lees spelen van nacompetitieduels, terecht te komen.

Stappen maken richting het doorgroeien van de selectie noemde Jeroen de Munck de doelstelling die hij voor ogen had met De Heracliden. De Winsumer zag dat in de eerste helft van het seizoen al gebeuren want De Heracliden voert op dit moment de ranglijst aan in de derde klasse C. Iets wat sommige voetbalkenners niet vreemd voorkomt omdat die al vroegtijdig in de gaten hadden dat er misschien wel iets moois aan het ontstaan is in Uithuizermeeden. De doelstelling was verder, zo gaf Jeroen de Munck aan om te proberen een periodetitel te pakken en wat dat betreft staat De Heracliden er in de tweede periode goed voor met 10 punten uit vier duels. Dus tevredenheid troef op sportpark, Meij’ waar men volvertrouwen richting de tweede helft van het seizoen kijkt.

Bij Warffum nam men afscheid van twee routiniers, Heinse Dijksterhuis en Hilbert Korthuis en dat betekende dat trainer Marnix Bakker moest verjongen. De twee routiniers werden echter wel gemist in de eerste helft van het seizoen want het was wisselvalligheid troef in Warffum. Marnix Bakker sprak van een interessante maar zware competitie en dat kwam aardig uit. Op dit moment bezet Warffum de zesde plaats in de competitie maar dat geeft een vertekend beeld omdat de ploeg van de na dit seizoen bij Warffum vertrekkende Marnix Bakker een duel minder heeft gespeeld dan bijvoorbeeld nummer vijf, Nieuw Roden. Maar constanter presteren in de tweede helft van het seizoen zal ongetwijfeld het credo zijn in Warffum en waar Marnix Bakker er alles aan zal doen om te proberen, zijn’ club naar de vierde klasse te krijgen.

Dirk Vink begon in augustus aan een nieuwe klus door bij ZEC hoofdtrainer te worden. De 61 jarige in Loppersum woonachtige oefenmeester moest echter enkele maanden later op doktersadvies zijn werkzaamheden staken. Daardoor kende ZEC een wat moeizame start van de competitie maar met de enkele weken aangetrokken Chris Voornhout hoopt de club dat de tweede competitiehelft ZEC weer in rustig vaarwater zal brengen en er misschien nog een stevige plaats net onder de subtop inzit.

Willem Pettinga gaf in de voetbalbijlage aan dat hij met Kloosterburen zo hoog mogelijk wilde eindigen in de vierde klasse. Een klasse waar Kloosterburen eindelijk in terecht kwam nadat de club er diverse keren heel dichtbij was geweest. Velen voorspelden dat Kloosterburen niets te zoeken had in de vierde klasse maar dat werd door de ploeg van Willem Pettinga met een aantal van 13 punten aardig weggecounterd. Een negende plaats neemt Kloosterburen op dit moment in en dat zou voldoende zijn om het vierdeklasserschap te consolideren.

Guus Zantinga kwam met een uitstekende erelijst bij Poolster binnen want Zantinga was twee jaar achtereen met SC Scheemda kampioen geworden en had Scheemda daarmee een club bezorgd dat in de tweede klasse uit mocht komen. Met Poolster, dat onder leiding van Jur Smit gepromoveerd was naar de derde klasse kwam Zantinga bij een club terecht waarmee hij in eerste instantie over klassenbehoud sprak. Maar na de eerste competitiehelft staan de, Spieksters’ op een keurige zesde plaats en is er dus klassenbehoud geen vuiltje aan de lucht voor Zantinga en zijn mannen.