Weddenschap zorgt voor scoringsdrift

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Dat weddenschappen soms tot prestaties leiden die niemand voor mogelijk had gehouden hoeft nauwelijks betoog.

397113 10151353650946031 1450079061 n

 Trainer Albert ten Caat(SJO-dames) overhandigd Anouk Sikkema doos wijn

Hoe vaak gebeurt het niet dat er een opmerking gemaakt wordt naar een speler, of speelster, die over weinig scorend vermogen beschikt dat er een, vette’ prijs klaar zal liggen als de persoon in kwestie het doel weet te vinden in een wedstrijd.

Anouk Sikkema, uitkomend voor SJO Bedum dames 1, is een voetbalster die niet bekend staat als iemand die er. Even’ dertig goaltjes per seizoen inlegt. Dus daarom durfde trainer Albert ten Caat wel een weddenschap af te sluiten met zijn frêle spits.

Ten Caat ging bij deze weddenschap wel een beetje op zeker want de deal werd dat als Anouk Sikkema dit seizoen, die voor de dames er twee reeksen bestaat 35 keer zou scoren ze een doos wijn zou winnen. De Bedumse voetbalster besloot deze weddenschap aan te gaan en begon er direct al aardig op los te scoren, met bovenstaande foto tot gevolg.

Op zaterdag 15 december mocht Anouk Sikkema namelijk haar prijs in ontvangst nemen want ze bereikte al voor de winterstop de magische grens van 35 goals zodat Albert ten Caat, die weliswaar zijn weddenschap verloor, maar mede door de scoringsdrift van Sikkema, ijzersterk staat’ in de komende onderhandelingen rond zijn na dit seizen aflopend contract.