De sportmomenten 2012 van..... op Puurvoetbalonline (deel 4)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Onze bijzondere sportmomenten van 2012 hebben we natuurlijk allemaal en Puurvoetbalonline zou Puurvoetbalonline niet zijn als we niet op, onderzoek' uitgingen naar het sportmoment 2012 van onze bezoekers. Het werd de vraag wat de persoon in kwestie zijn of haar persoonlijk sporthoogtepunt was en wat hét ultieme sportmoment in 2012 was waarbij alle keuzes qua sporten gerechtvaardigd waren. Tot aan 1 januari 2013 zullen we in deze rubriek iedere aflevering vijf personen naar hun twee momenten vragen en in deel vier hebben we de sportmomenten van:

 1355818757Nfoto jan tenC

Jan ten Caat (SJO Bedum): Persoonlijk was voor mij de totstandkoming van SJO Bedum het sportmoment van 2012. Achter de schermen is bergen werk verzet om dit mogelijk te maken. De absolute wil om in het belang van de jeugd samen verder te gaan, en de bereidheid om in dat proces dingen van elkaar te accepteren, heeft grote indruk op mij gemaakt. We zijn nog lang niet klaar, maar ik denk dat SJO Bedum een goede start heeft gemaakt. In algemene zin was de affaire Lance Armstrong voor mij het sportmoment van 2012. Ik ben geen wielerfan, maar het blijft voor mij een groot sportman. Niemand kan alleen op doping 7x de Tour winnen, daar heb je echt wel wat talent voor nodig.

1355818689NBERT KOSTER

Bert Koster(v.v. Middelstum): Ik zou nu natuurlijk allerlei mooie goals van mij op kunnen noemen dit seizoen maar dan ben ik wel weer heel ongeloofwaardig... Mijn persoonlijk mooiste sportmoment van dit jaar was dit ik mijn voetbalmaatje Ralf Brouwer een maand na zijn hartstilstand weer voor het eerst lachend in de kantine zag. Ook een heel mooi moment was dat hij ons het bordje 'Veld der engelen, alle betrokkenen bedankt 30-08-2012' aanbood. Deze hangt nu bij de ingang van het tweede veld.' Hierbij vallen overwinningen en nederlagen die dit seizoen geleden zijn bij in het niet.... Wereldwijd: Allereerst de buitenaardse prestatie van Lionel Messi. Zoveel doelpunten in een kalenderjaar. Hier staat echt geen maat meer op, wat een ongelooflijk fenomeen. Enige jaren geleden werd er nog wel getwijfeld over wie nu de beste voetballer aller tijden was: Maradonna, Pele of Cruijff. Gelukkig hoeven we het daar niet meer over te hebben. Dat het sprookje nog bijna in rook opging door de blessure van Messi van vorige week maakt het nog mooier. Ook heel mooi: De gouden medaille van Epke Zonderland. Fantastisch om onder zo'n grote druk, zo'n moeilijke oefening foutloos uit te voeren. Kippenvel toen hij na de afsprong stokstijf stil bleef staan. Het commentaar erbij was ook heel mooi...

1355818725NLISA BERGH

Lisa Berghuis(SJO Bedum): Dat ik met mijn eigen voetbalteam ,toen nog van CVVB,  kampioen werd was voor mij het persoonlijk sportmoment 2012 en dat het ook nog eens  gebeurde in het seizoen dat mijn vader, Peter en mijn broertje Thomas met de F1 van CVVB kampioen werden maakte het helemaal bijzonder.  Wereldbreed  denk ik  toch aan de Olympische spelen met door de gouden medailles van Ranomi en Epke.

1355818795NLUKAS

Lukas van der Wal( www.boerenmacht.nl):  Mijn eigen sportmoment is eigenlijk lastig, afgelopen seizoen veel hoogtepunten gehad qua vissen met vv 't zandt, het hoogte punt was de wedstrijd tegen RZB, dat ik in de eerste helft mocht vertrekken n.a.v. rode kaart.. Vanaf volgend jaar voetbal ik bij rzb.. Algemene sportmoment. Lionel Messi in 1 kalenderjaar 86 doelpunten maakt( Barca en Argentinië ). 1 meer dan Gerd Muller , die het wereldrecord op zijn naam had staan bij Bayern München/West-Duitsland.

1355818827NLUUK KORHORN

Luuk Korhorn (KNVB-scheidsrechter):  Mijn persoonlijk sportmoment is de wedstrijd tussen CSVH en FC Leo die ik heb gefloten. CSVH werd kampioen door een (volgens mij) 5-1 overwinning. Smoordruk langs het veld, op een doordeweekse avond in Hoogkerk. Het wereldbrede sportmoment was voor mij geen voetbal, maar de gouden medaille van Epke Zonderland. De gedoodverfde favoriet die het alleen nog even waar moest maken. Dat je met zo'n druk zo makkelijk om gaat, vind ik alle perken te buiten. Samen met het geweldige commentaar voor mij het sportmoment.