Mijn mening: Scheidsrechter Serdar Gözübüyük is mij te glad en bijdehand!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Ik heb scheidsrechter Serdar Gözübüyük altijd al een van het type, je bent mij net even te bijdehand en te glad’ gevonden. Serdar Gözübüyük wordt als een van de aanstormende talenten van het Nederlandse scheidsrechterskorps gezien en dat zal ongetwijfeld ergens op gebaseerd zijn. Dat kan zijn omdat hij er altijd strak in het pak bijloopt, zijn haartjes mooi in het model heeft zitten of een leuke vriendin heeft want ook bij FC Groningen-VVV liet hij zien dat hij het niet altijd even goed begrijpt als scheidsrechter.

1350279244NDSC08015

Toen hij Bacuna namelijk een rode kaart gaf kwam er namelijk een gedachte in mij op, er worden in de eredivisie veel te weinig rode kaarten gegeven. Want als je voor dit soort overtredingen al een rode kaart gaat trekken dan kan ik onze van herkomst Turkse vriend er nog wel een gevalletje of 100 noemen waar een rode kaart zeker op zijn plaats zou zijn geweest in de eerste helft van het seizoen 2012-2013.

Maar, vriendje’ Gözübüyük was echter zo aardig om zijn fout toe te geven want na afloop bekende hij, ik zat fout want het was geen rode kaart dus mijn excuses daarvoor. Dat vind ik iedere keer de grootste onzin dat scheidsrechters na het zien van televisiebeelden een fout erkennen terwijl het leed al geleden is voor de speler en club in kwestie. Na zes minuten hielp hij het duel FC Groningen-VVV al om zeep en had ik medelijden met de trouwe supporters die de moeite hadden genomen om de tribunes te beklimmen. Ze kregen dankzij Serdar Gözübüyük een, zaadwedstrijd’ voorgeschoteld en ook bij de abonnees van Eredivisie Live spatte dankzij het optreden van onze, gel-boy’ het enthousiasme de huiskamers niet uit.

Bij sport hoort emotie en dat moet ook zeker zo blijven want dat maakt sport nu eenmaal mooi. Mooi juichen na een doelpunt, het niet eens zijn met een scheidrechter, schelden op je tegenstander, reageren op opmerkingen uit het publiek, niemand hoeft zich zorgen te maken, dat zal nooit verdwijnen!

Robert Maaskant deed dat bij het duel FC Groningen-VVV ook richting Gözübüyük en werd daar door de arbiter op een wel heel bijzondere wijze voor gestraft. Serdar Gözübüyük ondernam een sprint van ongeveer 40 meter om Maaskant een armbandje met de tekst, Respect’ te tonen. Een belachelijke actie vond ik persoonlijk want dat zie ik als, kijk mij eens even hoe stoer ik het goede voorbeeld geef.’

Gözübüyük gaf echter een waardeloos voorbeeld want scheidsrechters als een Dick Jol, Mario van der Ende of nog eerder, Frans Derks ,hadden dat wel even anders opgelost durf ik te zeggen. Maar deze mij te gladde arbiter moest zo nodig even de show stellen voor het grote publiek en waarbij hij iemand voor lul zette. Want we moeten niet doordraven na een verschrikkelijk drama in Almere en dat gaat wel gebeuren door types als Serdar Gözübüyük die alles aangrijpen om toch maar de top te bereiken als scheidsrechter en het dan overigens met het woordje Respect niet zo nauw nemen……