Mijn mening: Nick Bakker(FC Groningen) verdient deze twitter niet!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zaterdag 8 december was er een basisplaats voor Nick Bakker weggelegd bij de wedstrijd Ajax-FC Groningen. De jonge verdediger verving de zieke Emil Johansson omdat bij Lorenzo Burnet volgens de technische staf het heilige vuur even niet heeft.

1350279244NDSC08015

Nick Bakker is een exponent van de jeugdopleiding van FC Groningen en begon zijn voetballoopbaan bij zaterdagvereniging Potetos waar ook zijn vader Paul Bakker actief voor was. Voor aanvang van dit seizoen tekende Nick Bakker zijn eerste contract en daar mag de jonge Groninger trots op zijn want van dichtbij weet ik dat hij het niet cadeau heeft gekregen. De gehele jeugdopleiding heeft hij doorlopen en iedere keer was er weer de spanning van of zijn loopbaan bij FC Groningen een vervolg zou krijgen. Enkele jaren geleden interviewde ik Nick voor een amateurvoetbalkrant en toen werd al duidelijk dat hij er alles voor over had om te slagen bij FC Groningen. Ik bleef Nick volgen en was steeds weer oprecht blij als hij weer een stapje dichterbij zijn doel kwam, spelen voor de hoofdmacht van, De Trots van het Noorden’.

Zaterdag was daar dan zijn eerste basisplaats in het duel tegen Ajax en in alle eerlijkheid, een lastige wedstrijd om te starten als basisspeler maar in de eerste 45 minuten deed hij het in mijn beleving niet onaardig want de tweede helft heb ik dankzij het commentaar van Evert ten Napel maar overgeslagen De wedstrijd eindigde in een 2-0 zege voor de Amsterdammers en de volgende dag irriteerde ik mij al vrij snel aan een twitter van Vincent Muskee. De een tijdje geleden bij Oranje Nassau als technisch manager opgestapte Muskee is verder actief in de media als de hoofdredacteur van De Krant en hij vond Bakker zeer matig spelen las ik in zijn Twitter. Nu weet ik niet of Muskee zelf op een redelijk niveau heeft gespeeld maar eigenlijk boeit mij dat ook helemaal niet of hij vergelijkingsmateriaal heeft. Ik ergerde mij aan zijn twitter omdat het direct weer negatief moest zijn bij het eerste optreden als basisspeler van de jonge Nick Bakker. Waarom vraag ik mij dan af, waarom moet het optreden van een jonge voetballer direct weer negatief benaderd worden en waarom niet een keer positief beginnen. FC Groningen heeft een koers ingezet om ook de zelf opgeleide spelers een kans te geven en deze jonge voetballer wordt die kans geboden. Muskee moet toch weten dat spelers uit de, zoals Menko Swieringa het terecht opmerkte, Tjoeka Tjoeka Landen’ helemaal niets toevoegen aan het niveau waarop er in Nederland gevoetbald wordt. Een godsvermogen verdienen en niets presteren geldt voor veel van deze door allerlei vage makelaars naar Nederland gehaalde spelers en daarom is het mooi om te zien dat het ook anders kan.

Feyenoord en Ajax zijn daar voorbeelden van en ook FC Groningen gaat meer en meer die koers varen. Een uitstekend initiatief dat door de media eens omarmd zou moeten worden en niet direct weer gaan roepen, zoals Muskee zo nodig moest doen, dat Bakker zeer matig presteerde. De jonge Groninger kwam op een voor hem in zekere zin vreemde plaats, linksback, in de basis terecht maar maakte er het beste van en was zelf redelijk tevreden. Dat laatste zegt alles over zijn instelling want de jonge Bakker is namelijk iemand die absoluut niet snel tevreden is. Alles is nog voor verbetering vatbaar weet hij als geen ander en dat hoeft een journalist hem echt niet te vertellen. Persoonlijk vind ik dat Muskee er daarom ook wel iets anders tegenaan had mogen kijken maar dat is mijn mening. Een mening die dus anders is dan die van Muskee en wat ook geldt voor wat ik zaterdag van de jonge verdediger heb gezien. Ik zag namelijk een speler die debuteerde in de ArenA en daar toen hij zaterdagmorgen opstond nog geen idee van had. Dat zoiets wat doet met een jonge voetballer lijkt mij duidelijk en daarom was in een week dat iedereen het had over respect naar elkaar toe een minder negatieve twitter van Muskee richting Nick Bakker zeker op zijn plaats geweest.