Mijn mening: Lorenzo Burnet moet maar mooi iets anders gaan doen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Lorenzo Burnet heeft zich de woede van de leiding van FC Groningen op de hals gehaald. Hij was namelijk de hele zaterdag onbereikbaar voor de club. Die wilde hem alsnog toevoegen aan de selectie omdat Johansson zich zaterdagmorgen ziek afmeldde. Dus moest de linksback toch mee met de wedstrijdselectie naar Ajax. Maar Lorenzo bleek de hele dag onbereikbaar te zijn. Dit ondanks het feit dat hij wel actief was op zijn mobiele telefoon via WhatsApp. Trainer Robert Maaskant heeft inmiddels laten weten dat Burnet een pittig gesprek tegemoet kan zien.

1353566840NDSC08732

Bovenstaand bericht las ik op facebook en sterkt mij in mijn mening dat het een groot circus aan het worden is in het betaalde voetbal. Spelers die uitstekend betaald worden door hun club zijn niet bereikbaar ondanks dat ze wel actief zijn op de sociale media. In het verleden hoorde ik een keer het verhaal dat iemand niet bereikbaar was voor zijn werkgever en hij op staande voet kon vertrekken.

Ik zou mij kunnen voorstellen dat Burnet dat ook boven het hoofd hangt want als Groningen dit gedrag tolereert dan geeft het zich een gigantisch brevet van onvermogen. Een speler die zijn club en supporters in de steek laat, het moet niet gekker worden in een week waarin iedereen het over respect voor elkaar en het aanspreken op houding en gedrag heeft. FC Groningen, en dat zal tegen wil en dank zijn want niemand doet dat graag, heeft door het gedrag van Burnet een machtig wapen in handen. Een wapen om te laten zien dat ook een BVO niet alles meer pikt van zijn werknemers net zoals de maatschappij het niet moet pikken dat ons land steeds vaker slecht in het nieuws komt.

Geen gezeur meer willen horen van Burnet maar keihard doorpakken is ook in deze kwestie de enige oplossing want hoe vaak komt het niet voor dat een jeugdspeler, vergeet’ om af te zeggen en hoe vaak komt het niet voor dat de jeugd niet telefonisch te bereiken is. Burnet heeft een voorbeeldfunctie waar hij niet mee om kan gaan en dat is een hele slechte zaak maar staat helaas niet op zichzelf. Want vaak lezen we in de Voetbal International dat er tegen een speler weer disciplinaire maatregelen genomen moeten worden omdat de regels weer eens werden overtreden. Dat heeft Lorenzo Burnet ook duidelijk gedaan en dat de clubleiding woedend is begrijp ik heel goed. Maar als ik de clubleiding van Groningen was ging hij er echt uit want iemand die op deze wijze met zijn status als betaald voetballer omgaat, moest maar heel snel wat anders gaan doen.