Mijn mening: Het betaalde voetbal gaat echt het goede voorbeeld niet geven.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Een lachwekkende vertoning was het voor aanvang van het duel tussen Vitesse en Roda op zondag 2 december. De Limburgers moesten opeens in het shirt van Arnhemse Boys spelen omdat de Belgische arbiter Jonathan Lardot vond dat het uittenue van Roda teveel op het thuisshirt van Vitesse leek.

1353222099NDSC08732

Door overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen is dit voorval, en terecht naar het tweede plan verwezen maar ook weer niet. Want het optreden van Vitesse in deze kwestie geeft namelijk aan dat het qua sportiviteit niet best gesteld is in het betaalde voetbal. Alle clubs hebben uiteraard een uit en een thuisshirt en dat van Roda werd door de bond akkoord bevonden voor het duel tegen Vitesse. De Belg Lardot dacht daar echter anders over zodat er een probleem ontstond. Een simpele oplossing werd voorgesteld en dat was dat Vitesse, dat zonder sponsornaam speelt, in hun uittenue zou spelen zodat Roda ook in hun uitshirts zou kunnen spelen en iedereen tevreden zou zijn. Maar de club uit Arnhem weigerde dit echter want men wilde met alle geweld in het eigen thuisshirt spelen. Nu kregen de Limburgers shirts aangeboden die ergens uit een kast getrokken werden en daarmee was de kous af.

Roda heeft nu een hoop gezeik want natuurlijk is de sponsor van Roda niet blij met deze actie want zijn naam staat natuurlijk niet op het shirt van Arnhemse Boys. Het optreden van Vitesse in deze kwestie vind ik persoonlijk stuitend maar wel tekenend voor het betaalde voetbal, ikke, ikke en de rest kan stikken. Want ook Vitesse moet toch beseffen dat je het als club alleen niet redt in het betaalde voetbal en dat een beetje meedenken in deze kwestie toch wat socialer was overgekomen. Nee, gewoon je poot stijf houden en vooral niet van plan zijn om je tegenstander ter wille te zijn want waarom zou je dat doen. Dat is nu precies waar het in de top van het voetbal omdraait, eigen belang en niets meer. Deze week roepen steeds meer trainers van betaalde clubs dat ook het betaalde voetbal geen doorgang had moeten vinden dit weekend. Gemakkelijk geroepen maar dat had je niet op vrijdag of zaterdag moeten zeggen maar op de dinsdag toen de KNVB het amateurvoetbal voor dit weekend eruit gooide. Toen hadden de BVO’s een daad kunnen stellen door te zeggen, KNVB je kunt de pot op maar ook wij voetballen niet. Maar nee men riep in koor, we vinden het heel erg wat er gebeurd is in Almere, deed vervolgens een plas en ging weer over tot de orde van de dag. Laat niemand zeggen want op www.voetbalprimeur.nl las ik dit bericht. De beladen feestwedstrijd tussen oud-spelers van Feyenoord en Ajax gaat vrijdagmiddag niet door. Michel Perridon, de jarige miljonair, heeft begrip voor het onbegrip van Ronald Koeman. De Feyenoord-trainer ontstak vrijdag in woede toen hij vernam dat het veld van De Kuip sneeuwvrij gemaakt zou worden voor de feestwedstrijd. Na overleg is besloten om de grasmat ongemoeid te laten om schade te vermijden. Daarmee gaat de voorkeur uit naar de gesteldheid van het veld in plaats van het feestje. Perridon had diep in de buidel getast door Johan Cruijff en Guus Hiddink in te laten vliegen als coaches van oud-Feyenoord en oud-Ajax. Assistenten Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst zagen af van een bijdrage wegens de frustratie van Koeman.

Een feestwedstrijd in de Kuip terwijl een dag later de amateurs niet spelen geeft aan dat er nog teveel mensen zijn die er geen, kloten’ van begrijpen want als het veld goed was geweest was er ,gewoon’ gespeeld in de Kuip.  En dat is een regelrechte schande want steeds meer komen wij er achter dat veel van die gasten die er niets van begrijpen in, of in de directe nabijheid, van het betaalde voetbal rondlopen!!