Mijn mening: Dat men in Bedum verbaasd was begrijp ik wel.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Al bijna vijftig jaar loop ik op de Noordelijke voetbalvelden rond maar steeds weer blijf ik mij over een ding verbazen, het wel of niet doorgaan van voetbalwedstrijden.

1354344374NDSC08732

Het wel of niet doorgaan van wedstrijden zorgt vaak voor veel ergernis en waar ik mij wel iets bij kan voorstellen. Gistermorgen werd ik namelijk rond zes uur wakker en ik hoorde de regen tegen het raam tikken. Mijn eerste gedachte was, dat wordt helemaal niets met het voetballen in Winsum want om nu te zeggen dat de velden van VIBOA er in een natte herfstperiode droog bijliggen, gaat duidelijk te ver. Dus ik verzoende mij al met de gedachte dat er waarschijnlijk een alternatief moest komen voor mijn OC-duel VIBOA-Balk want het doorgaan van dat duel was in mijn beleving even onwaarschijnlijk dan dat ik de volgende morgen een I-pad in mijn schoen zou vinden.

Ik werd even later helemaal in mijn mening gesterkt toen ik las dat in Bedum het hele zaterdagprogramma eruit gegooid was en wat voor mij het teken was, dit gaat niet goed komen vandaag. Want enkele weken geleden moest er in Winsum namelijk voor een wedstrijd van het eerste elftal uitgeweken worden naar het tweede veld terwijl er in Bedum op alle velden rustig gevoetbald werd. Op mijn ritje richting een winkel waar ze heel veel mobiele apparatuur verkopen waar je zelfs mee kunt bellen keek ik al voorzichtig richting het complex in Feerwerd waarvan ik wist dat daar enkele uren later het duel Ezinge-Velocitas gepland stond. Dat lag er speelklaar bij dus in mijn beleving kon ik al een alternatief aan de redactie doorgeven. Maar bij terugkomst uit Groningen zag ik dat alles in Winsum doorgang zou vinden en ik moet eerlijk zijn, even begreep ik er helemaal niets meer van. Alles eruit geknald in Bedum terwijl er Winsum nu juist wel volop gevoetbald werd. Het werd echter nog gekker want het begon onder de wedstrijd VIBOA-Balk, net als overal in Nederland overigens, te regenen. Dit zorgde ervoor dat ik al contact had gehad met de redactie van de Ommelander Courant want nu wist ik het absoluut zeker, het duel Bedum-Gruno zou de volgende dag geen dorgang vinden. Het alternatief zou Usquert-Blauw Geel’15 worden maar ook in Usquert ligt een veld waar een voetballer niet bepaald vrolijk van wordt. Een voetballoze zondag zou het overigens niet worden want er lagen nog een paar alternatieven in Noord-Drenthe te wachten voor het geval dat.

Op zondagmorgen toch maar wel even contact opnemen met Bedum en ook nu moet ik eerlijk zijn, ik geloofde mijn oren niet toen ik hoorde, er wordt gewoon gevoetbald in Bedum. Waar alles er een dag eerder nog uitging werd er een dag later gewoon gespeeld en ik kon mij de verbazing van veel voetballiefhebbers uit het Bedumse wel voorstellen. Zware velden in Bedum dat zal, maar ik heb ze in mijn loopbaan wel anders meegemaakt en werd er gewoon gevoetbald. Ik ga niet op de stoel van een consul ga zitten maar dat er met verbazing gekeken werd door veel voetballers uit Bedum naar het feit dat er op zondag wel, gewoon’ gevoetbald werd kan ik mij heel goed voorstellen.