Een ingezonden brief van niemand minder dan...Sinterklaas!

Geschreven door Sinterklaas op . Geplaatst in Even na praten

Voetbalhumor, de Sint kan er met volle teugen van genieten want dat hoort er nu eenmaal bij. Vaak hoor of zie ik daar voorbeelden van waar ik de humor wel van kan inzien maar waarbij ik nu de conclusie trek dat rond mijn verjaardag, wanneer de pepernoten en chocoladeletters in veel gezinnen als traditionele traktaties worden gezien, een in Bedum en omstreken zeer bekende, trainerd’ er weleens bekaaid kan afkomen.

naamloos3

Enkele weken geleden was een van mijn, voetbalpieten’ ergens op een training aanwezig en gebeurde er iets opvallends. Een van de jonge voetballertjes kreeg namelijk opeens een hesje aan terwijl er op dat moment geen partijspel werd gespeeld. Hij besloot toch maar eens te vragen wat de reden van deze actie was en het antwoord was, verbijsterend’ moet ik zeggen. De trainer was namelijk helemaal idolaat van Ajax en vond het daarom niet kunnen dat er een jeugdspeler van SJO Bedum in het tenue van de topclub uit Eindhoven rondliep. Dat tenue is alleen maar om als een poetsdoek te gebruiken hoorde mijn, voetbalpiet’ hem brommen terwijl de training werd vervolgd. Het spelertje vroeg nog even verbaasd waarom hij een hesje aan moest doen maar om nu te zeggen dat de Ajax- supporter hem daar een tof antwoord op gaf kon ik niet zeggen. De resultaten van de Eindhovenaren zorgde echter voor nog meer, gebreken ‘ bij de ook als gastdocent bij de KNVB-voetbalkampen in Gasselte aanwezige Bedumer want zaterdag 1 december stond in het teken van AJAX-PSV. Enige nervositeit was duidelijk aanwezig bij de fan de Mokumers want al vroeg circuleerde er op internet een foto waarop de, trainerd’ met twee verschillende sokken en schoenen stond afgebeeld. Waar de Amsterdammers normaal gesproken met drie sterren op hun shirt ronddansen hebben ze ook op iedere sok een ster staan en wat staat voor de twintig landstitels die ze al behaald hebben.

399281 10151332090661031 683113818 n

Twee ongelijke sokken en schoenen betekenden dat het stressgehalte hoog in het Ajax-kamp was. Hij was wat stil gisteravond las ik vanochtend op Facebook en inderdaad, ook ik heb hem niet of nauwelijks gesproken want naar verluidt loopt de hondstrouwe Ajax- supporter A ten Caat uit Bedum nog steeds wanhopig naar zijn rechtersok met ster en rechterschoen te zoeken. Maar alle gekheid Albert de Sint wil dit soort grappen niet meer zien want anders moet hij richting volgend jaar passende maatregelen nemen, en dat mag je gerust in de vorm van het tenue van onze Eindhovense vrienden zien, richting jouw activiteiten als jeugd/dames -trainer van SJO Bedum. Iedereen draagt tijdens zijn of haar trainingen dat tenue wat hij of zij graag wil want een trainer die nog geen twee gelijke sokken en schoenen kan vinden kan de Sint helaas niet serieus nemen.