De zesde stelling, met Arjen Robben als middelpunt nu online

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Op dit moment is Arjen Robben nog steeds geblesseerd na een wedstrijd van het Nederlands Elftal en waar zijn werkgever Bayern Munchen niet blij mee zal zijn. De stelling van Puurvoetbalonline richting het vaste panel was dan ook: Arjen Robben is weer enkele weken uitgeschakeld nadat hij in het vriendschappelijk duel tegen Duitsland geblesseerd is geraakt. Het is volstrekt logisch dat zijn werkgever hem  Bayern Munchen  hem vanaf nu verbiedt om nog voor Oranje uit te komen.

 pvo logo 01

 Menko Swieringa oud-voetballer en voetballiefhebber: Verbieden zal moeilijk worden maar zo langzamerhand is het toch logisch dat een werkgever hier niet blij mee is. Het kan natuurlijk gebeuren dat je tijdens een interland een blessure oploopt maar bij Robben is het zo dat hij van het ene naar het andere ongemak gaat en als hij dan fit is en weer bij zijn eigen club kan spelen is het misschien beter om daar een langere tijd actief te zijn alvorens weer aan een vriendschappelijke interland te beginnen. Bayern is nu eenmaal zijn werkgever en als het een wedstrijd is voor de kwalificatie heb je andere criteria die meetellen want een Robben die dan inzetbaar is moet vanzelfsprekend bij de selectie zitten. Het blijft echter een dilemma want Arjen Robben is natuurlijk een liefhebber en wil voetballen waar dat mogelijk is en zodra hij fit is en kan spelen zal het gevoel overheersen van: "We gaan er voor."

Gerwin Schaaphok secretaris en speler Futsal Winsum: Laat ik allereerst zeggen dat ik het oneens ben met de stelling aangezien er anders nooit meer een interland gespeeld kan worden. Verder snap ik uiteraard wel dat het voor een club heel frustrerend is dat een speler telkens met een blessure terugkeert vanuit een interland terwijl de club meerdere miljoenen per jaar kwijt is aan salaris voor een speler. Om dit structureel op te lossen is het denk ik beter om de interlandagenda flink in te perken. De spelers spelen tegenwoordig zo veel wedstrijden dat het niet meer dan logisch is dat er zoveel blessures komen. Ik zie totaal geen nut in de vriendschappelijke interlands (behalve uiteraard de persconferentie waar we met z’n allen kunnen lachen om meneer van Gaal die zichzelf weer eens voor schut zet). De wedstrijden zijn niet om aan te zien, geen speler voetbalt alsof hij er plezier in heeft en je ziet aan iedereen dat ze liever ergens anders willen zijn. De enige reden is dat de KNVB/FIFA inkomsten nodig hebben waardoor het een commercieel feestje wordt. Verder lijkt het me goed om te werken in categorieën zodat er niet tegen landen als Andorra en San Marino gespeeld hoeft te worden. De A-landen spelen tegen elkaar zodat er niet zoveel gespeeld hoeft te worden wat hopelijk een positieve uitdraai heeft op de blessures. De B-landen kunnen tegen elkaar spelen om te bepalen wie later kwalificatieduels mag spelen tegen de mindere A-landen voor een plek in de A-categorie. Zo speelt iedereen minder interlands waardoor het aantal blessures minder zal worden en zal het iets leuker worden om naar de wedstrijden te kijken doordat er geen onzinnige interlands meer bijzitten.

Marcel Bellinga secretaris COVS: Het is op de eerste plaats heel zuur voor Robben zelf, at zijn lichaam niet mee wil werken. Fit is het een geweldige speler waar ik graag naar kijk. Voor zijn club is het natuurlijk ook redelijk dramatisch en ik kan me voorstellen dat ze extra voorzichtig met hem zullen zijn. Verbieden om voor Oranje uit te komen gaat echter te ver: ten eerste wil elke voetballer graag voor zijn land spelen en ten tweede kan het niet volgens de reglementen. Maar dat ze hem alleen laten gaan als die 100 procent fit is zou ik heel goed begrijpen.

Willem Pettinga hoofdtrainer v.v Kloosterburen: Arjan Robben is zolang hij topvoetbal speelt al gevoelig geweest voor allerlei blessures, toen hij actief was voor PSV had hij al geregeld problemen met zijn hamstrings, later bij Chelsea en daarna Real-Madrid en nu Bayern Munchen hetzelfde verhaal. hamstring 6x voetblessure5x enkelblessure5x knieblessure3x lieblessure3x en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het heeft dus ook geen enkele zin om Robben te verbieden om nog langer voor Oranje uit te komen want hij raakt overal geblesseerd! ( zelfs bij een potje beachvoetbal). Ik ben het volstrekt oneens met mensen die beweren dat hij een mietje is, want als je na zoveel blessureleed het op kunt brengen om voor de zoveelste keer terug te keren op een niveau wat vereist is voor voetbal in de absolute top dan moet je beschikken over een geweldige drive en doorzettingsvermogen. Een fitte Robben staat bij elk team in de basis en Bayern moet niet klagen want ook daar heeft hij alweer de nodige blessures opgelopen!

Hans Top liefhebber amateurvoetbal: Ja, wat moet je hier nu op zeggen. ’t Is gewoon domme pech. Iedere club die buitenlanders aantrekt, die international zijn, weet dat dit kan gebeuren. Alleen bij Robben komt het wel heel vaak voor. Het wordt enorm opgeblazen vanuit Bayern en de pers. Robben is Nederlander en is daar ook trots op ook, daarom komt hij. Als hij dan geblesseerd terugkeert: jammer dan. Risico van het vak. Ik ben in ieder geval beretrots op onze Bedumer.

Jos Klip speler Noordpool: Uitzonderlijk geval natuurlijk, Arjen Robben. Dit is niet de eerste keer dat hij na interlandverplichtingen geblesseerd terugkwam in Munchen. Na het WK in Zuid-Afrika staat mij nog helder voor de geest en daarvoor ook al een aantal keer. Dankzij deze voorgeschiedenis bestaan er spanningen tussen de KNVB en de leiding van Bayern. Onderdeel van het goedmakingsbeleid was die prutswedstrijd tussen Oranje en BM. Niet om aan te gluren maar alleen maar voor de centjes. Als club zijnde zouden ze het graag willen verbieden denk ik maar houd dat stand? Zijn zij daar toe gerechtigd? Als dat gebeurd is het hek van de dam denk ik rond bepaalde periodes. Dan komt de gehele Europese club-top nergens meer opdagen rond oefen-interlands. Nou heb ik daar sowieso niet veel mee maar voor bondscoaches lijkt mij dat geen werkbare situatie. BM zou daar met Robben zelf uit moeten komen. Dat ie alleen beschikbaar is voor wedstrijden die er toe doen in overleg met de medische staf van beiden. Die werkrelatie is al lang naar de knoppen maar die zou juist hersteld moeten worden. De gulden middenweg dus bij deze. Op die manier kunnen beide partijen nog gebruik maken van de specifieke kwaliteiten (en gebreken) van Arjen Robben.

Anna de Munck aanvoerster Viboa dames : Het is natuurlijk erg frustrerend voor Bayern Munchen dat Arjen Robben geblesseerd is geraakt tijdens een vriendschappelijke wedstrijd van het Nederlands elftal tegen het Duitse elftal. Ik kan me voorstellen dat men er bij Bayern Munchen enorm van baalt. Maar om Arjen Robben nu te gaan verbieden om nog voor het Nederlands vind ik wel erg ver gaan. Ook in het dagelijks leven kan er iets gebeuren waardoor Arjen geblesseerd zou kunnen raken. Ik snap de frustratie maar ik vind dat Bayern Munchen het niet kan maken om deelname aan het Nederlands elftal, ook al is het een vriendschappelijke wedstrijd, te verbieden.

Albert ten Caat trainer dames CVVB: Ik ben het er niet mee eens, maar kan me voorstellen dat dit wel heel frustrerend is voor Bayern Munchen. Volgens mij is het financiële gedeelte inmiddels afgedekt door een verzekering hiervoor, maar sportief gezien natuurlijk een aderlating. De club wist, met het aantrekken van Arjen Robben, dat ze een blessuregevoelige speler in huis hadden gehaald en hebben zelf het risico genomen. Nu wordt er door het voetballen van dit soort oefenpotjes de belasting voor sommige spelers in de topcompetities wel erg hoog en zijn er natuurlijk clubs die hun spelers adviseren om zich af te melden (zoals bij Van Persie) maar verbieden gaat me net even te ver..