,Speler van het jaar' verkiezingen slaan nergens op.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Gisteren moest ik Martine uitleggen wat het betekende dat Robin van Persie genomineerd was voor het, wereldelftal’.

1350279244NDSC08015

Ik gaf aan dat zoiets helemaal niets voorstelt want dat is iets wat één grote poppenkast is. Ik ben eerlijk, ik heb niets met verkiezingen en prijzen zoals de beste speler op een eindtoernooi of Europa, mij boeit het niet want dat type verkiezingen zijn in mijn ogen complete waanzin. In de auto werd het daardoor opeens een leuk gesprek over het selectiebeleid van Louis van Gaal want natuurlijk snapt een leek op voetbalgebied, en wat Martine volmondig toegeeft dat ze dat is, niet waarom Van Persie dan niet als eerste op het wedstrijdformulier van onze Louis komt.

Ik vertelde Martine dat Van Persie niet in het profiel van onze bondscoach past en dat hij liever Ruben Schaken opstelt op de plaats van de man die iedere week bij Manchester United laat zien dat hij een voetballer van de buitencategorie is. Iets dat hij ook bij Arsenal jarenlang heeft laten zien. Maar Van Persie is dus genomineerd voor het, wereldelftal’ en dat is mooi voor Robin denk ik dan maar. Ook in de eredivisie en op de amateurvelden komen we deze ongein tegen want in de eredivisie wordt de huidige generatie beoordeeld door de toppers van toen en in Noord-Nederland struinen wekelijks een twintigtal rapporteurs de velden van de verenigingen die in de top van het amateurvoetbal spelen. Ooit zei iemand tegen mij, zoiets moet je ook gaan opzetten wat Puurvoetbalonline betreft dat is leuk. Mijn antwoord was, dat is helemaal niet leuk want dat zo oneerlijk als het maar kan zijn. In een seizoen zie ik ieder weekend minimaal twee wedstrijden en vaak zie ik spelers voetballen waarvan ik zeker weet dat ze niet voor een hoge beoordeling in aanmerking zouden komen.

Dat komt namelijk omdat iedereen anders naar een wedstrijd kijkt en de toeschouwers, en degene die een speler moet beoordelen daarnaast ook nog eens niet alle achtergronden van een speler weet. Want wil je tot een juiste beoordeling komen moet je wel over alle gegevens beschikken en daar twijfel ik zowel bij het Gillette-klassement in de VI als bij de verkiezing van de amateurspeler van het jaar wat dit jaar door Tweenul is ingevoerd echter aan. Daar moest ik aan denken na ons gesprek over Robin van Persie wat hét voorbeeld van de waan van de dag is. Een topspeler die door een bondscoach niet opgesteld wordt terwijl veel voetballiefhebbers het water uit de mond loopt als ze Van Persie in actie zien in de Premier League. Daarom verkiezingen… een groot circus met een waardeoordeel van nul procent!