Het Sterrenteam van Wim Helder(v.v.Bedum)

Geschreven door Wim Helder op . Geplaatst in Even na praten

Johan Staal vroeg me een tijdje geleden naar mijn favoriete opstelling van het team waarin ik vroeger heb gevoetbald. Daar heb ik een aantal weken over na moeten denken, omdat ik ongeveer 16 jaar in het eerste van de v.v. Bedum heb gespeeld.

1354178640N225055 282064215240429 1817211746 n

Ik heb dus diverse goede trainers en voetballers mee mogen maken. Helaas heb ik mensen moeten passeren die ik in werkelijkheid niet vergeten ben en niet zal vergeten. Te denken valt aan o.a. de trainers wijlen Anton de Best en Jan Bats, waaronder ik een zeer plezierige tijd heb mogen beleven. Ik heb voor Jan Dob gekozen omdat hij in mijn ogen de beste trainer was. Heb ook verschillende leiders voorbij zien komen, maar oud eerste elftal speler Eppie Rus steekt er met kop en schouders boven uit! Ook over onze verzorger Bé Huizing viel niets aan te merken. Als we zondags verloren, kregen we van hem een fikse nabehandeling op de donderdagavond. Als wisselkeeper heb ik gekozen voor de zeer getalenteerde Jeroen Korpershoek., in mijn ogen eigenlijk de beste keeper die Bedum heeft gehad! Verder mijn muzikale vriend René Veldman waarmee ik een geweldige tijd heb gehad en nog steeds heb! Gert Lijfering hoeft eigenlijk geen betoog; Goede linksback en geweldige mentaliteit. Abel Darwinkel heeft mij als voetballer verbaasd! Zeer nuttige speler, mentaal goed en perfecte vrije trap. Helaas toch geen plekje in de basis jongens ;-)

Doel; Egbert Darwinkel : Later vertrokken naar onze FC, maar geweldige periode met hem gehad bij Bedum. Helaas nogal wat blauwe plekken van hem overgehouden na een training! Spijkerhard!

Linksback: mijn vriend Henk van Calker : Henk moest je drie keer voorbij en zelfs dan was je nog niet van hem af! Schijnt een rood-gele slaapkamer te hebben, gesponsord door de scheidsrechters.

Laatste man: Vriend Martin Jurna : Mooie tijd met Martin gehad en in mijn ogen één van de beste voetballers die Bedum gehad heeft. Multifunctioneel in het veld.

Voorstopper Arjan Kloeze : Speelde ooit in het 3e, maar ontwikkelde zich snel in het eerste als een zeer betrouwbare en kopsterke voorstopper!

Rechtsback Wim Helder : Toch mijn favoriete stekkie als opkomende rechtsback! Vond het leuk als de linksbuiten van de tegenpartij achter hem aan moest lopen. Geëindigd als laatste man.

Linkshalf: Eddy Buisman : Met Eddy een hele tijd in het eerste gespeeld en voor mij de ideale man als aanvoerder en later op de linksback positie. Ook wel bekend om z’n grote mond en niet altijd even geliefd bij het publiek.

Middenveld Jan Drenth : In de punt terug speelde Jan z’n beste wedstrijden! Altijd rustig aan de bal, goed overzicht, goede pass en kon behoorlijk onnozel doen na een overtreding! Jan ging dan altijd z’n brilletje schoonpoetsen.

Middenveld: Michiel Korpershoek ; In de punt naar voren kwam Michiel het beste tot z’n recht! Op hem kon je altijd vertrouwen. Mentaal goed, weinig blessures, goede pass, scoorde regelmatig en zeer kopsterk!

Rechtshalf: Evert Halmingh : Spijkerharde maar faire middenvelder! Geroemd om z’n mentaliteit en z’n snoeiharde vrije trappen en penalty’s! Had het toch ook wel regelmatig aan de stok met de scheidsrechters.

Linksbuiten: Erik van Sluis : Meest begaafde technicus van Bedum, sierlijke voetballer en een lust voor het oog! Mentaal niet altijd even sterk en helaas te vroeg moeten stoppen!

Spits: Rini Jurna: Kopsterk, vrij lui, kortom de beste spits die Bedum gehad heeft! Goed voor gemiddeld 30 doelpunten per seizoen.