Het Sterrenteam van trainer Jur Smit

Geschreven door Jur Smit op . Geplaatst in Even na praten

Al een aantal jaren komen Johan en ik elkaar tegen op de Noordelijke voetbalvelden.Ons praatje gaat dan altijd uiteraard over voetbal. Zo ook een paar weken geleden toen ten ter sprake kwam hoelang ik al in het voetbalvak zat, daarbij vertelde ik Johan dat dit mijn jubileum jaar is, en dat ik 30 jaar voetbaltrainer ben, waarbij ik in dienst ben geweest bij 14 verenigingen en daar 17 teams als trainer/coach heb begeleid. Nu leek het Johan wel een leuk idee om vanuit al deze verenigingen mijn sterrenteam samen te stellen en waar ik van harte mee instemde. Ik ben er gemakshalve maar vanuit gegaan dat ik over een selectie van 20 personen kan beschikken.

69335 101420843353780 1465189956 n

Dit houdt in dat ik er voor gekozen heb om van 3 vereniging 2 personen in mijn sterrenteam te kiezen.Ik heb gekozen uit de verenigingen waar ik meerdere jaren trainer ben geweest, en waar ik hele fijne herinneringen aan over heb gehouden, te weten Godlinze, Hoogkerk en Viboa. Dit houdt overigens niet in dat ik niet met heel veel plezier bij de andere verenigingen heb gewerkt.

DOEL:

Hans Oosting (Godlinze) In mijn ogen de beste keeper van de Noordelijke velden. Heerste in zijn 16 meter, was links en rechts benig en kon als keeper mee voetballen. Dreef mij wel eens tot wanhoop door in de 16 meter tegenstanders uit te lopen kappen. Is ook buiten het veld belangrijk voor zijn team.

Marco van der Zijl (OKVC) Mijn huidige keeper bij OKVC is tot nu toe de meest constanter speler binnen mijn selectie, hij is betrouwbaar je weet wat je aan hem hebt.

VERDEDIGING: ·Piet Dol (Helpman zat.) Een speler met een goed technisch/tactisch vermogen die vanuit zijn inzicht anderen op de juiste plaats kon neerzetten en beter kon laten spelen. Baarde 30 jaar geleden opzien door niet voor een contract bij Cambuur te kiezen maar naar de amateurclub WKE te gaan.

Johan Reinders (Oosterparkers) Speelde tot op latere leeftijd in Oosterparkers 1. Was een rechtsback die constant de hele rechterflank bestreek, was niet kapot te krijgen. Speelde in de periode dat OP spelers aantrok als enige eigen speler in het 1ste.

Fransicus Nienhuis (Helpman A1) Grote fysiek sterke verdediger die naast dat hij een tegenstander kon uitschakelen ook nog een prima opbouw kon verzorgen. Had een goede wedstrijdinstelling, jammer dat hij op jonge leeftijd een kapotte knie kreeg.

Yvind Voorhands (de Vogels) Een linker verdediger die de hele linkerkant bestreek. Had een ijzer sterk linkerbeen met een prima voorzet. Yvind was een echte winnaar die zover ging dat hij het ook vaak met het publiek aan de stok had.

Renato Santanera (Godlinze) Een man met een gouden instelling en een hele goede aanvoerder voor zijn team. Ging altijd voorop in de strijd en als het nodig was kon je hem ook doorschuiven naar de spits. Kreeg weleens domme gele kaarten voor domme overtredingen.

Stephan Greven (Engelbert) Rustig en bescheiden voorstopper die op jonge leeftijd bij Engelbert 1 een basisplaats wist te veroveren. Kon een tegenstander uitschakelen en wist precies wat zijn kwaliteiten waren. Speelt nu nog in Engelbert 1 en is nu de routinier van het team.

MIDDENVELD: ·Ron de Boer (Viboa) Technisch zeer begaafde voetballer, gaf een nieuwe dimensie aan de term kappen en draaien, wist de bal aaneen draadje van zijn voeten te houden, was daarnaast tactisch een van de betere voetballers.

Peter Pettinga (Viboa A1) Voetballer met een groot loopvermogen en tactisch een goed inzicht. Technisch zeer vaardig en op meerdere plekken inzetbaar. Was in mijn jaar bij A1 de meest constante voetballer.

Thijs Sonneveld (Regioteam N-W Groningen) Technische vaardige speler met veel diepgang, kwam vanaf Veendam naar Holwierde toe, ik heb nooit begrepen waarom Veendam een zo technisch balvaardige speler heeft kunnen laten lopen.

Jack Labahn (Astrea) Op meerder plaatsen links inzetbaar. Aan zijn achternaam is te zien dat er Duits bloed in zit, zo voetbalde hij ook hij stond in het veld om te winnen. Heerlijke linkspoot met een uitstekende wedstrijdmentaliteit.

Corstiaan van de Berg (Warffum) Centrale middenvelder die altijd om de bal speelde. Kon je altijd aanspelen in moeilijke situaties en kon zijn lichaam goed gebruiken. Had rood haar en dat kon je soms ook wel vernemen in de wedstrijd (winnaarstype)

Heiko van der Berg (Helpman C1) Was op jonge leeftijd de beste speler van zijn team(technisch/tactisch)en stak boven de rest uit, was niet zo verwonderlijk dat hij naar Veendam ging. Ook Heiko kreeg een knieblessure en is daar door al vroeg met (prestatief)voetballen gestopt.

Maurits Bast (Hunsingo) De stille kracht, wist altijd het juiste moment te kiezen. Was heel sterk in de omschakeling, door hem gingen anderen beter spelen. Raakte zwaar geblesseerd door een enkelbreuk en is toen nooit weer op zijn oude nivo teruggekeerd.

AANVALLERS: Hossein Roghanie (Hoogkerk) Kleine dribbelkont die technisch zeer vaardig is en tactisch vaak op de juiste plek stond. Hij beschikt daarnaast over een goede vrije trap en wist de bal vaak daar neer te leggen waar hij wilde.

Dennis van Linschoten (Oosterparkers F-pup) Wat goed is komt snel. Ging op jonge leeftijd naar de FC en bleef daar 5 jaar. Speelde in vele jong oranje teams maar heeft het helaas niet gered. Was een zeer snelle en behendige speler die gemakkelijk een mannetje kon passeren.

Marijn Scheltens (Hoogkerk) Marijn weet van zichzelf niet of hij R of L benig is, hierdoor is hij soms ook moeilijk af te stoppen, uit onmogelijke hoeken weet hij te scoren. Is technisch vaardig en op meerdere plaatsen inzetbaar.

Thomas Kauw(Viboa A1) Speler die heilig in ons team geloofde, ondank dat we een zeer beroerd jaar doormaakten. Dit positieve bracht hij ook over op het team. Zeer wilskrachtige voetballer die voor zichzelf alles eruit probeert te halen.

Ronny Bakker (Poolster) Als je als trainer kunt beschikken over een spits als bakker dan stel je hem altijd op. Ron is een man naar mijn hart. Wil altijd hard werken zowel aanvallend als verdedigend en maakt daarnaast zeer gemakkelijk een doelpunt. Is snel heeft een hard schot en kan ook nog een bal koppen, wat wil je nog meer als trainer.

Collega trainer: Sietse van Dellen (Oosterparkers) Ik heb een jaar met Sietse gewerkt en heb heel veel van hem opgestoken. Zo noemde hij mij nooit assistent maar collega trainer. Ik zou het dus wel mooi vinden om dit sterrenteam samen met hem te doen, om hem te laten zien wat ik van hem heb opgestoken.

Leiders/teammanagers: Albert Marrink (Hunsingo), Hendrik Sterenberg (Godlinze) Beiden zijn mannen die precies tussen de trainer en de groep staan. Ze wijzen je op het juiste moment op dingen die binnen je team speelt. Ook als je als trainer een praatpaal nodig hebt waren zij altijd een luisterend oor.

Verzorgers: Froukje Veerman (Hunsingo),Michel Mulder(Hoogkerk) Twee mensen die zeer gedreven zijn in hun vak. Beiden waren altijd met hun vak bezig en wilden spelers zo snel mogelijk weer klaar krijgen. Als trainer wil je dit ook maar het mag niet ten koste gaan van de gezondheid.

Dit is mijn sterrenteam, moet wel zeggen dat het heel moeilijk is, omdat ik nog wel een elftal kan samenstellen van dezelfde kwaliteit. Daarom voor de jongens die niet zijn geselecteerd blijf trainen jullie krijgen je kans nog wel.

Met vriendelijke groet Jur(rie) Smit