Mijn mening: De oproep van Groninger Boys geeft wel te denken

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Op www.tweenul.nl las ik het bericht dat tweede klasser Groninger Boys met spoed een secretaris zoekt. Een artikel dat ik met verbazing las en waarbij ik al snel tot de conclusie kwam dat je de  advertentie  op diverse manieren kon bekijken.

1353690504NDSC08524

Ga je van het meest positieve uit dan kom je tot de conclusie dat de leden van Groninger Boys www.tweenul.nl misschien wel beter bezoeken dan de eigen clubsite. En dat het bestuur daarom gemeend heeft, laten we Tweenul maar gebruiken om onze achterban te benaderen voor deze  functie. De functie van secretaris is echter vaak een veelomvattende taak en Groninger Boys is daarom met grote spoed op zoek naar dit, schaap met vijf poten.

Maar de eerlijkheid gebiedt mij ook om iets anders te denken, en dat is dat er binnen de leden van Groninger Boys niemand is die deze belangrijke taak op zijn of haar schouders wil nemen. Een gevaarlijke gedachte misschien maar wel een die wel dicht bij de realiteit staat. Wie namelijk veel op de voetbalvelden komt hoort ook veel en vaak hoor je dat het vinden van kader een steeds groter probleem wordt bij veel verenigingen. Een club die via een voetbalsite een bestuurslid van ,buitenaf'' vraagt, ik kan mij er niets bij voorstellen. In mijn beleving moet je als kaderlid toch wel een bepaalde band met een vereniging hebben om daar een taak zoals secretaris op je te nemen. Als vrijwilliger, en wat een secretaris is, steek je namelijk menig uur in de club waar je misschien al jarenlang als voetballer voor actief bent geweest.

Er zou echter nog een derde reden kunnen zijn dat er niemand gevonden wordt om de taak van secretaris binnen Groninger Boys op te pakken. Want regelmatig hoor je de geruchten dat er bij Groninger Boys spelers rondlopen die daar niet voor een gevulde koek en een blikje cola voetballen. Let wel het zijn geruchten die ik hoor maar zegt men niet vaak, waar rook is meestal ook vuur. Als je de verhalen over het ,betalen' van spelers zo links en rechts op de velden hoort zijn er veel vrijwilligers die aangeven dat zou dat bij hun club gebeuren, zij acuut zouden stoppen als vrijwilliger.

Een stevige uitspraak maar wel een die door veel vrijwilligers zo wordt gezien, en waar ik mij wel iets bij kan voorstellen. Nogmaals, alles wat hierboven staat zou een reden kunnen zijn om via Tweenul een oproep te doen richting een nieuwe secretaris maar als een club op deze wijze bestuursleden moet binnenhalen geeft dat wel te denken.