Reactie op: De keuze is aan de supporters

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Op verzoek van www.boerenmachtnl schrijf ik af en toe een artikel waarbij ik met een kritische knipoog richting FC Groningen en de rest van de betaalde clubs in Voetballand Wonderland kijk.

1353566840NDSC08732

Een beetje, stangen’ met een serieuze ondertoon, ik vind dat het moet kunnen en die mening deelt de redactie van Borenmacht. Op de supporters kunnen uiteraard reageren op datgene wat er geschreven wordt maar, en dat is wel jammer vind ik persoonlijk, mogen dat anoniem doen. Zo plaatste een zekere Maral onderstaand commentaar op: http://www.puurvoetbalonline.nl/columns/5058-de-keuze-ligt-bij-de-supporters.html

Zure column ja.. Tien euro is niet veel voor een dergelijke pot. Bovendien worden vanaf deze ronde de recettes gedeeld, dus Ajax vangt ook de helft, dus Groningen kan het niet eens zelf bepalen wat ze er voor vraagt al zou ze het willen. Als Ajax niet meegewerkt had waren het gewoon de reguliere toegangsprijzen geworden. Wat de shirts betreft...zit natuurlijk commerciële gedachte achter, elk jaar ander shirt. Moet de verkoop stimuleren. Meer verkoop betekent meer poen, daardoor misschien beter spelers of lagere toegangsprijzen. Jij wilt het wel het één, maar pruimt niet het andere?

En wat meedenken betreft, shirts zijn ontworpen door een supporter. Beetje research voor je in de pen klimt had in dit geval op meerdere fronten niet misstaan!

Ik ben eerlijk ik zag er de humor er wel van in maar zeg daar wel bij, de anonieme Maral snapt niet wat ik bedoel. Want mij interesseert het niets of een supporter of modeontwerper Mart Visser het nieuwe uitshirt ontwerpt en ging erom dat ieder seizoen een nieuw uitshirt kopen tegenwoordig een aardige rib uit hun lijf is.

En bij een opmerking als, van de opbrengst van de shirts worden door de betaalde clubs betere spelers gekocht, denk ik dat zoiets wel een beetje te ver gedacht is maar….  het zou kunnen. Maar Maral niet alles te serieus nemen want iedereen moet zelf bepalen wat hij of zij wil doen richting het nieuwe uitshirt waarvan ik hoop dat er volgend seizoen tienduizenden in de Euroborg te bewonderen zijn. Dat betekent namelijk dat het uitstekend gaat met de, Trots van het Noorden, en wat ik ze ook absoluut toewens.