Mijn mening: De KNVB moet eens leren om niet te marchanderen!

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

De Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond is nu niet bepaald een bond waar de spreuk, gelijke monniken, gelijke kappen of de term, we trekken een lijn tot kunst verheven is.

1350279244NDSC08015

Vlak voor het seizoen 2012-2013 werd duidelijk dat de voetbalvereniging Holwierde geen selectie meer bezat die representatief was voor de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. In Holwierde was jarenlang met geld gesmeten en de centjes zijn een keer op natuurlijk. Holwierde wilde echter wel ergens met hun sterk uitgedunde selectie blijven spelen en deed het verzoek bij de KNVB of de club een, doorstart’ in de vijfde klasse mocht maken. De bond stelde zich, en terecht vind ik persoonlijk, hard op en gaf Holwierde geen toestemming. Het werd voetballen in de eerste klasse of bootje varen in de haven van Delfzijl maar een afdaling richting de vijfde klasse konden ze schudden. De KNVB gaf daar een duidelijk signaal mee af richting alle verenigingen, vrijwillig een aantal stapjes lager voetballen, staan wij als bond niet toe. Mooi gesproken binnen de muren van slot Zeist maar de waarheid is het echter niet want in de wereld van het zaalvoetbal gelden andere regels. Als je, en wat in mijn geval zo is, regelmatig ergens komt dan hoor je veel. Dan kijk je regelmatig verbaasd als je weer eens wat hoort waarvan je denkt, dit klopt van geen kant, en dat had ik ook met het nu komend verhaal.

De Heracliden Futsal 1 komt uit in de tweede klasse van de Futsalcompetitie en is ambitieus. Een mooi team dat iedere week prachtige verslagen richting Puurvoetbalonline stuurt die ik met veel plezier lees en plaats. Hera 1 heeft echter net als meerdere teams een, groot’ probleem hoorde ik want een kampioenschap zit er voor, Vedette United’ met als, sterspeler, Wayne Fucking Rooney niet in. Ik hoor bij iedereen de raderen draaien want, Vedette United” is toch een naam die garant staat voor succes. Helaas voor de overige ambitieuze teams in de tweede klasse waarin het 1e Futsalteam van De Heracliden uitkomt, besloot de almachtige om maar weer te marchanderen want als ze bij de voetbalbond ergens goed in zijn is dat het wel.

In veel zaken hebben ze kilo’s boter op hun hoofd en blijkt opeens dat ze helemaal niet de bond zijn die het principe huldigt man is man woord is woord. Want De Heracliden en de overige teams in de tweede klasse kregen er opeens een, leuke’ tegenstander bij in de vorm van Oranje Nassau 1 dat gezien de behaalde resultaten in de hoofdklasse behoort te spelen.

Nu gaat het verhaal dat de ON-Futsal 1niet zoveel trek heeft in verre reizen en er ook wat spelers zijn vertrokken. Iedereen raad het al, dat betekent verre reizen en dan ook een stevige nederlaag moeten incasseren zag ON niet zitten en vandaar, althans zo gaat het verhaal in Voetballand Wonderland, deden ze het verzoek of ze een paar treetjes lager, lees tweede klasse, mochten spelen. Tot verbazing van velen mocht dat van de bond, waar het een lijn trekken m.b.t. genomen beslissingen een even grote zeldzaam is dan dat Estelle Cruijff de komende drie maanden een broodje voor Badh Hari zal smeren.

Mijn mening over als ik zoiets hoor zou ik eigenlijk niet moeten geven omdat ik dan tegen aardig wat schenen aan zal schoppen maar eigengereid als ik ben doe ik het echter wel. Ik kan mij namelijk niet aan de indruk onttrekken dat het gezegde, wie het dichtst bij het vuur zit die warmt zich het beste.’ aardig in de buurt komt. Maar om even in, Jip en Janneke-taal’ te blijven het is even in, goed’ overleg geregeld dat ON Futsal 1 een paar treetjes terug mocht doen.

Misschien heb ik het mis en dan hoor ik dat graag want er is ook een gezegde, wie zwijgt, stemt toe en zullen de reacties vanuit Oranje Nassau en de KNVB ook absoluut geplaatst worden.