Mijn mening: Het is absoluut onbegrijpelijk maar wel herkenbaar

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Soms zijn dingen zo onbegrijpelijk zoals onbegrijpelijk maar kan zijn maar zijn ze ook zo herkenbaar als herkenbaar maar kan zijn.

1350279471NDSC08015

Vanmorgen plaatste ik onderstaand bericht, http://www.puurvoetbalonline.nl/nieuws/laatst-geplaatste-items/5077-een-unicum-twee-broers-aangesteld-in-het-betaalde-voetbal.html wat ging over een uniek moment in de scheidsrechterswereld. Twee broers actief bij een duel in het betaald voetbal hoe mooi had het allemaal kunnen zijn. Inderdaad had want het gaat allemaal niet door dat Siemen Mulder en zijn jongere broer Christian samen afreizen richting Veendam-Excelsior.

Raar dat een dergelijke aanstelling teruggedraaid wordt was mijn eerste gedachte want bij de aanstellingscommissie zal toch wel bekend zijn dat Siemen en Christian broers zijn. Maar ik ga even terug naar mijn, verleden’ in het UMCG waar,en  bij velen zal dat bekend voorkomen wat hun eigen werkgever betreft, het terugdraaien van besluiten een bijna dagelijks terugkerend ritueel was. Er was altijd wel ergens een, Piet Piraat, die van een soepel lopende wiel ter plekke probeerde om daar een vierkante van te maken. Dan waren er opeens weer enkele, hooggeplaatste medewerkers redelijk in de war of hadden het opeens erg, druk.’

Een soortgelijk scenario zal zich ook in Zeist hebben afgespeeld waar een van de aanwezige, Bobo’s’ gedacht zal hebben, kom laat ik een bijdehand gaan doen en de aanstelling rond de broers, Mulder  eens even aan een nader onderzoek onderwerpen. Je lacht je broek aan flarden als je opeens op de sociale media het bericht tegenkomt dat het uniek gebeuren op vrijdag 23 november niet plaats zal vinden.

Vreemd maar wel herkenbaar en volstrekt passen in een voetbalwereld waarin de waan van de dag regeert en waar de ene bobo wat bedenkt wat vervolgens weer door een andere bobo wordt afgekraakt. En dat zorgt er weer voor dat er wel heel veel, en misschien wel teveel, bobootjes bij de KNVB werkzaam zijn.