Het Sterrenteam van Bernard Visser(v.v. Hunsingo)

Geschreven door Bernard Visser op . Geplaatst in Even na praten

Vorige week vroeg ik aan Bernard Visser, oud-speler van Hunsingo, of hij voor Puurvoetbalonline zijn Sterrenteam wilde samenstellen. Bernard, die nu actief is als trainer en scheidsrechter in Noord-Holland, werkte daar met alle plezier aan mee en kwam tot een mooi team van spelers uit zijn periode bij Hunsingo.

1353396443N262169 172703402792500 7159984 n

Voor het sterrenteam van voetballers waar ik mee mocht voetballen heb ik mij beperkt tot het noemen van spelers uit de tijd dat ik in de provincie Groningen voetbalde. Toen het mij werd gevraagd dacht ik dat het gemakkelijk zou zijn om een team vast te stellen maar in de praktijk viel dat toch tegen. Ik heb met heel veel meer dan uitstekende voetballers gespeeld maar heb toch een keuze gemaakt. Het was de bedoeling dat ik mezelf ook in het team zou plaatsen en dat heb ik dus ook gedaan terwijl ik zelf van mening ben dat ik niet in het sterrenteam van Hunsingo thuis hoor, Hans Bakema heeft mij verteld dat ik een speler was die anderen beter liet voetballen en daar ben ik het mee eens, een spits die 5 keer per seizoen scoorde maar ook meer dan 20 assist leverde is zeer nuttig voor een team maar hoort niet in een sterrenteam thuis. Toch heb ik aan het verzoek voldaan en ben trots op het feit dat ik met de andere spelers heb mogen voetballen.

 

Doel Jos Wever: ondanks dat ik maar kort met hem heb gespeeld is het gewoon de beste keeper die ik ken, hij beheerste alles wat je van een keeper mocht verwachten. Zonder meer een zeer complete keeper.

Verdediging:

Kees Lantink: ik kan geen elftal maken zonder hem te benoemen, een begrip in de provincie. Een speler die altijd een voldoende haalt en de spreuk “ je hoeft niet hard te schieten als het maar zuiver is” gebruik ik als trainer nu nog. Speelde meestal op het middenveld maar achterin was hij ook een meerwaarde.

Jaap de Haan: ook een topper die niet mag ontbreken. Jarenlang aanvoerder van Hunsingo 1, ook van hem heb ik heel veel geleerd. Wat ik nooit vergeet is dat we moesten winnen van Amicitia zodat zijn oude club Oosterparkers kampioen zou worden en dat die wedstrijd zou uitmonden in een 1-1 gelijkspel totdat Jaap zelf van een meter of 30 de bal in de bovenhoek schoot waarmee hij zijn oude club kampioen maakte. Een week later kwamen de bedankjes van Oosterparkers in de vorm van kratten bier waardoor Studio Sport (wederom) een keer gemist werd.

Hans Hasper: helaas heb ik niet lang met hem samengespeeld omdat Hans een langdurige blessure had opgelopen (als ik het goed herinner) maar ik noem hem wel omdat hij toen al een manier van spelen had waar clubs nu naar op zoek zijn, een inschuivende technisch zeer vaardige verdediger met een zeer goed inzicht.

Jacob Noorman: ik weet niet of het met een “K” of een “C” is maar als je een slot op de deur wilde dan was hij je man. Met recht een “tank” in de verdediging. Een robuuste verdediger die het best valt te vergelijken met John de Wolf. Een zekerheidje achterin.

Middenveld:

Dat was zeer lastig te benoemen omdat ik met zeer goede voetballers heb gevoetbald bij Hunsingo en maar drie kan benoemen. Ik kreeg wel kippenvel en een brok in mijn keel omdat ik twee spelers moet benoemen die ons veel te vroeg ontnomen zijn en daardoor twijfelde of ik ze wel op moest stellen. Maar ere wie ere toe komt, ze horen absoluut in mijn elftal thuis dus staan ze er ook.

Bert Lemmen: een dynamisch speler die alle facetten van het spelletje beheerste, ook buiten het veld een geweldenaar want je kon altijd op hem rekenen. Hij verzaakte nooit. Helaas te vroeg overleden dus wat rest zijn mooie herinneringen. De voetballer Bert Lemmen was uniek in mijn ogen omdat hij zijn meerwaarde nooit liet overgaan in arrogantie maar altijd in dienst stelde van andere spelers zodat ook deze spelers beter gingen functioneren.

Albert Timmer: Ook deze speler is ons te vroeg ontnomen. Ik ben Johan dankbaar dat ik op deze manier hem de eer kan bewijzen die hij verdiend. Ik heb het genoegen gehad door vanaf de jongste jeugd tot 1997 (toen verhuisde ik naar Den Helder) met hem te mogen voetballen. Ik heb een column gelezen van Ard Torringa waarin hij Albert vergeleek met Zidane en ik ben het roerend met hem eens. Het brein op het middenveld, altijd weten wat het vervolg was als hij aan de bal kwam. Hij was juist zo briljant doordat hij het spel simpel hield, een pass over 50 meter was bij hem net zo effectief als een balletje over 5 meter. Als trainer ben ik nu al jaren op zoek naar iemand die hetzelfde beheerst als hij maar ik ben bang dat ik nooit iemand vind die zo simpel zo goed het spelletje kan spelen.

Bert Miedema: De beste aanvallende nummer 10 waar ik mee gespeeld heb Als er iemand optimaal gebruik maakte van mijn capaciteiten was hij het wel. Met de rug naar de goal hoefde ik de bal maar vast te houden tot hij onder de bal kwam. Even terug leggen en er volgde een meedogenloze knal richting keeper. Fysiek was hij zeer sterk en aan de bal bijna onverslaanbaar. Koppend stond hij ook zijn mannetje.

Voorhoede:

Edwin de Haan: type Boerrigter, snel en in het bezit van een goede actie. Wat me het meest bijstaat was zijn kiezelharde afstandsschoten.

Bert Visser: misschien niet de meest technische speler waar ik mee gevoetbald heb maar wel met afstand de meest nuttige. Zeer snel met een tomeloze inzet. Aanvallend ingesteld maar niet te beroerd om te verdedigen. Uitstekende teamspeler die altijd in de top 5 eindigde van de doelpunten makers. Een speler waar ik in het veld iets speciaals mee had. Wij wisten altijd van elkaar wat we gingen doen waardoor we de tegenstander een stap voor waren. Als ik mijn dag niet had konden ze me gelijk wisselen maar dat was bij Bert nooit het geval, ook op een slechte dag had hij nog zijn meerwaarde binnen het elftal.

Bernhard Visser: Zoals de bedoeling was heb ik mezelf opgesteld. Ik ben nooit de beste spits geweest die Hunsingo heeft gehad maar speelde mezelf wel altijd weer in het team. Gezegend met een modale balcontrole en inzicht was ik niet bijzonder maar heb door 100% inzet en wedstrijdmentaliteit wel waarde gehad voor het team. Omdat ik de spelers om me heen beter liet voetballen door in hun dienst te spelen heb ik me bij alle trainers in het 1e elftal gevoetbald en dat is iets waar ik zelf wel trots op ben.

Reserve:

Doel: Klaas van der Ploeg:  met afstand één van de betere keepers waar ik mee gespeeld heb. Net zo gedreven op de training als in het veld. Uitstekende reflexen en voor een lange keeper snel naar de grond.
Verdediging: Albert Marrink: Klein van postuur maar een grote actieradius. Zowel opkomend als verdedigend een uitstekende voetballer.

Middenveld: Ard Torringa: in een sterrenteam mag hij natuurlijk niet ontbreken. Technisch een fantastische speler die zowel binnen als buiten het veld een meerwaarde had voor de selectie.

Voorhoede: Folker t (Flip) Buisman: mijn mentor zogezegd, hij heeft me in het begin begeleid en voorzien van tips. Ook kwam hij vaak voor de wedstrijd naar me toe en beloofde het snel te beslissen zodat hij zich kon laten vervangen door mij en ik speelminuten mocht maken.

Trainer: Ger Helsma: zonder Herman Slijfer en Zoltan Mraz te kort te doen was Ger een trainer naar mijn hart. Duidelijk, streng maar rechtvaardig. Hij hield het spel simpel en haalde het beste uit ons team.

Leider: Hans Bakema: een ideale leider, als rechterhand van Zoltan Mraz was hij voor mij erg belangrijk. Hij confronteerde mij met mijn tekortkomingen maar benoemde ook mijn pluspunten.

Dit zijn voor mij de spelers die er bovenuit sprongen, helaas zijn er maar 11 plaatsen in het team zodat ik een aantal spelers niet kan benoemen, toch heb ik ook hele goede herinneringen aan uitstekende  spelers zoals  Arjen Bakema, Bram Cremer, Paul de Vries, John Kamstra, Gert Lantink, Jack Magnin, Jan Roggeveld, Marcel Roggeveld, Danny Mulder, Ale van der Meer etc….. teveel om op te noemen.

Een sportieve groet van Bernhard Visser