Het Sterrenteam van.... Kees Pol (C.V.V.Viboa)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Kees Pol is naast omroeper bij de thuisduels van VIBOA 1 en voetbalkabouter-trainer ook een, zoals op de foto te zien is levensgenieter. Aan Kees  vroeg ik of hij zijn Sterrenteam’ voor Puurvoetbalonline wilde samenstellen. het werd een team met een groot aantal illustere namen die veel voetballiefhebbers zal doen terugdenken naar de prachtige tijden van weleer.

1353063252N329412 387043671361100 123926227 o

 Kees Pol

Keepers:

Wigbolt Bolt. Een echte lijnkeeper met geweldige reflexen. Hij moest alleen geen bal naar je toegooien, want daar zat toch een stuk effect in!

Reserve:

Coen van der Molen. Kwam van de Heracliden en kwam vrij snel in het doel te staan. Bouwde in zijn beginperiode een huis aan de Violenstraat en stond vaak met cement in het haar zijn doel te verdedigen. Coen zette alles goed neer tijdens de wedstrijd en straalde rust uit.

Verdedigers:

Ewout Diepeveen. Een speler die altijd zichzelf bleef. Deed vaak de hele voorbereiding van het nieuwe seizoen mee en ging vervolgens twee weken op vakantie. Een fantastische speler met een gave techniek. Als hij het op zijn heupen had omspeelde hij zo een half team om daarna de bal weer terug te spelen op z’n eigen keeper.

Wiepko Knoops. Een goede verdediger, kopsterk en had toen zeker een slechte bovenprothese. Door mijn werk als tandtechnicus hebben we vaak zijn bovengebit op een maandag moeten repareren.

Jan van Dalen. Zeer gedreven speler, deed weinig verkeerd in een wedstrijd. Hij coachte altijd goed en kon goed een wedstrijd lezen. Maar zijn broer Bertus was volgens mij een betere voetballer (maar dit terzijde, haha).

Harrie Schaaphok. Kopsterke verdediger met een snoeihard schot. In een wedstrijd uit tegen Poolster ging er een vrije trap van dertig meter zo hard in het doel, dat alles wat doel was kraakte.

Reserve:

Arend Kampinga.  Van origine volgens mij een middenvelder, maar door betere middenvelders wil ik Arend toch in mijn team als verdediger. Kwam van CSB Baflo en speelde jaren voor onze hoofdmacht. Hij was sterk, had een goede pass en was eigenlijk een complete speler.

Middenvelders.

Jan van Houten. Was toch één van de beste middenvelders waar ik mee gespeeld heb. Volgens mij heeft hij nog bij SC. Heerenveen gespeeld. Was een zeer complete speler en een voorbeeld voor mij. Beschikte over een snoeihard schot een loepzuivere pass en speelde met passie.

Alje van Bolhuis. Deze speler kon je altijd een bal geven, hij deed er altijd iets goeds mee! Verdedigen deed hij nooit, we moesten vaak het “vuile werk” voor hem opknappen. Door zijn zangkunst hebben we veel mooie avonden gehad.

Elzo van Kampen. Kwam van Zeester en was een sierlijke speler en beschikte over een fluwelen pass en passeerbeweging. Had volgens mij hoger kunnen voetballen.

Reserve:

Ricky Lofosang. Speelde jaren bij Mamio en woonde in Winsum. Heeft een aantal jaren bij VIBOA gespeeld op het middenveld. Van zijn gave techniek kon ik vreselijk genieten! Was een geweldige vent!

Aanvallers.

Dick Sennema. Voor mij onbetwist de beste centrumspits waar ik mee gespeeld heb, al was hij wel afhankelijk van zijn medespelers zodat hij kon scoren. Voor de rest was Dick zeer beperkt, snapte zelfs de eenvoudigste trainingsvormen niet. Rondom een nieuw aangelegd trainingsveld zaagde: “Senne “ vaak alle “prikstruiken” om. Heeft eenmaal in een uitwedstijd tegen Middelstum met twee pleisters op beide wenkbrauwen gespeeld. De linker wenkbrauw was de week er voor gescheurd en Dick was er op deze manier zeker van dat de verdedigers van Middelstum niet wisten welke  wenkbrauw de goeie was.

Jan Muller. Jan (Kap) Muller kwam van Kloosterburen naar VIBOA. Hij speelde linksbuiten en kon gemakkelijk iemand (uitkappen). Hij besliste onze kampioenswedstrijd tegen Omlandia die we met 2-1 wisten te winnen. Jan was de enige speler die ik wat heb kunnen leren. Nu heb ik een probleem…denk ik.

Cor Pol. Ik moet toch mijn broer Cor een plekje geven in mijn team. Hij was een gemakkelijk scorende aanvaller. Verdedigend was hij wat minder en scoorde eens tegen Mamio een eigen doelpunt, omdat hij zich ophield waar hij niet moest zijn. Werd in een uitwedstrijd tegen CSVC uit Coevorden gewisseld omdat hij misselijk was. Toen we na afloop in de kantine kwamen had Cor al twee broodjes hamburger speciaal achter de knopen.

Reserve:

Albert Kloosterhof. Toen ik als jong broekje in de hoofdmacht van VIBOA debuteerde als linksbuiten, stond Albert in de spits. Albert was een type Gert Muller (had net zo’n kont). Je zag Albert de hele wedstrijd niet, maar hij had een neusje voor de goal. Was ook later nog een paar seizoenen trainer bij VIBOA.

Trainer:

 Zoltan Mraz. Deze keuze is voor mij niet zo moeilijk. Taktisch niet echt de beste, maar qua oefenstof  en alle randverschijnselen een topper. Helaas vorig jaar overleden.

Reserve:

Gert Veldwijk. Was vijfentwintig jaar toen hij hoofdtrainer bij VIBOA werd. Hij was zeer ambitieus en gedreven. Was misschien wel eens iets te lief.

Ik zal er vast een paar spelers zijn vergeten, maar dat zal mij wel vergeven worden, denk ik. Want namen als Bart van der Pol, Johan Niezemuller, Joop Veldhuis, Simon Vellinga, Dick en Geert Huberts, Jan van der Kooi, Olaf Polkamp, Luit Jager en vele anderen, liggen nog diep in mijn geheugen!

                                                             Kees Pol