Mijn mening: ,Een Edelhert' moet zich niet met voetbalzaken bemoeien.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

,Niks vrije zaterdag voor spelers Drachtster Boys’ was de kop boven een artikel dat op www.tweenul.nl geplaats was en waarbij de leek onder de voetbalkenners  zoukunnen denken, de trainer van Drachster Boys, Fred de Boer,  is zwaar ontevreden is over de prestaties van zijn team en roept de spelers terug voor een straftraining op de vrije zaterdag .

1348729294NDSC08015

Een vrije zaterdag omdat Holwierde aan het begin van het seizoen niet meer ingedeeld kon worden. In Delfzijl waren de centjes op en dan is het vaak, centjes op? Spelers weg! De boys uit Drachten hadden anders moeten aantreden tegen Holwierde maar dat feest gaat dus niet door.

Geen straftraining dus voor het team dat op dit moment op een tweede plaats staat in de eerste klasse E maar de spelers van de selectie gaan zich inzetten voor de jeugd op zaterdag 17 november. Een prima zaak uiteraard want welke jeugdspeler wil niet door een speler van de eerste selectie begeleidt worden waarbij de onderlinge band tussen een eerste selectie en jeugdafdeling ook nog eens versterkt wordt.

Onder het artikel op Tweenul stond echter ook een reactie van, Edelhert’ die liet zien dat hij helemaal niets van het spelletje begrijpt. ,Edelhert’ gaf namelijk de KNVB de tip om alle competities te laten spelen met een oneven aantal teams want dan konden de teams als ze vrij waren een jeugdteam begeleiden. Ik neem aan dat hij dit als een grap bedoeld want dat soort opmerkingen kunnen we toch niet serieus nemen. Trainers en spelers zijn namelijk helemaal niet blij met een situatie zoals  die nu in de 1e klasse E van het zaterdagvoetbal ontstaan is. Ik weet niet of, Edelhert’ even verder gekeken heeft dan zijn gewei lang is want dan had hij gezien dat Drachtster Boys het geluk heeft dat het nog in de beker zit en het op 24 november tegen ONS Sneek mag uitkomen.

Was dat niet het geval geweest dan had de ploeg twee weken lang een alternatief programma moeten zoeken omdat je als team toch graag een bepaald ritme wilt vasthouden. Dus, Edelhert’ ik hoop niet dat de KNVB jouw volslagen idioot plan serieus neemt want bij de meeste verenigingen zijn de senioren al binnen de jeugdafdeling actief en hoeft daar echt geen ruimte voor gecreëerd te worden