Mijn mening: Eigen schuld dikke bult

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Gisteravond werden de voetballiefhebbers door de KNVB op een vervroegd Sinterklaascadeautje getrakteerd want we speelden vriendschappelijk tegen Duitsland.

1348729294NDSC08015

Vanmorgen ontkwam ik er niet aan dat ik wat van het, spektakel’ in de Arena meekreeg want het was bijna geen voetbalsite die geen aandacht aan dit volstrekt belachelijk duel besteedde. Alles was in de dagen daarvoor al breed uitgemolken in de pers want Oranje is na de vier overwinningen in de kwalificatiewedstrijden richting Brazilië weer, hot’.

De ArenA was goed gevuld en dat waren de reclameblokken voordat het eindelijk begon in de Arena ook want dat is het waar het bij de almachtige allemaal omdraait, de inkomsten rond dit soort niemendalletjes. Iedereen lulde over een vol programma voor de speler die in de Champions League of Europa League uitkomen maar toch, er werd gewoon gespeeld omdat de KNVB en de Duitse Bond dat nu eenmaal bedacht hadden. Twee selecties die te kampen hadden met veel spelers die ,geblesseerd' moesten afhaken kreeg het publiek in de ArenA en die voor de buis te zien. Arjen Robben, zo las ik vanmorgen, begreep dat het publiek in de ArenA teleurgesteld was en het is mooi dat Robben dat vond maar ik denk daar even anders over en dat zit in de categorie, eigen schuld dikke bult. Je bent als supporter/toeschouwer of hoe je het ook noemen wilt toch domals je aardig wat eurootjes neerlegt voor een duel die op voorhand al weinig spektakel belooft. Want onze nationale dorpsgek ,Hansie Hansie’ mag ons dan wel doen laten geloven dat een wedstrijd tussen Nederland en Duitsland altijd een is met bloed aan de paal maar ik denk daar anders over. Onze Hans is nog steeds een beetje de weg kwijt  door zijn gegooi met jasjes en een mediatrainer die moet proberen dat ,Hansie Hansie’ weer normaal gaat doen en als hem zo hoor heeft die mediatrainer nog een hoop werk te doen. Die tijd dat een vriendschappelijk duel tussen Nederland en Duitsland ergens om ging  ligt ver achter ons  want anders waren al die afwezigen er wel geweest namelijk. Maar Robin van Persie dacht nu toch, laat Louis het even lekker uitzoeken want ik kom in een drukke periode toch niet voor Jan met de korte achternaam naar Nederland waar ik ook nog eens niet in het profiel van de bondscoach pas. Van Persie heeft groot gelijk door zich niet te laten piepelen door Louis die iedere keer  met zijn teksten bewijst dat hij denkt dat hij groter dan de hele aardkloot bij elkaar is.

De toeschouwers op de tribunes hebben echter geen enkel recht om te fluiten omdat je dit van te voren kon bedenken en lezen. Vriendschappelijk voetbal en Oranje hebben geen innige relatie en wat ook in de toekomst nooit zal veranderen. De supporters laten zich echter verneuken door mannetjes als ‘Dollar Dirk’ Kuyt en meer van dat soort papegaaien die de pers te woord staan en alleen maar onzin vertellen. Lekker door blijven dromen richting Brazilië zou ik zeggen maar als een stadion bij een volgend vriendschappelijk duel van Oranje nog steeds redelijk gevuld is durf ik wel te zeggen dat je als supporter geen kilo boter op je hoofd hebt maar dat je er bijna onder bedolven bent.