Een bijzonder sterrenteam, en dat is het"

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Enkele dagen geleden kreeg ik een mail van Harry Reitsma met in de bijlage een elftalfoto van het derde elftal van de voetbalvereniging Kloosterburen. De spelers waren in het nieuw gestoken door een sponsor zo te zien en dat wilde Harry graag even onder de aandacht brengen. Bij toeval vond ik echter ook een artikel over het, Daarde’ op de clubsite van Kloosterburen genaamd, de stand van zaken.’  Samen met de foto heb ik er een, Sterrenteam’ van gemaakt en wat het zeker is. Oud-eerste elftal spelers, aankomende talenten, en spelers die daar tussenin zweven, maken het derde elftal van Kloosterburen tot een bijzonder, Sterrenteam’. Niet alle spelers die hieronder genoemd worden staan  echter op de foto maar dat is bij een team dat in de lagere regionen van het amateurvoetbal uitkomt niet ongebruikelijk. Verder weet ik van twee spelers niet de naam omdat Harry dat vergeten was mee te sturen. Maar Harry kennende gaat ook dat goed komen

1352893428NKloosterburen elftalfoto 2012

 Achterste rij: 'Koots' Boets: Gerard Stiekema, Sponsor Medema(Dakdekkingbefdrijf), Roy Leegstra, Hans Baarslag, Stephan Timans, Ron Bolt, Leon de Jong,?, Rene Wiersum,? Richard Bolt en coach Ties van der Ploeg.

Voorste rij: coach en schrijver van dit artikel Harry Reitsma, Marnix Ozinga, Eise Halsema, Henk Gerdez, Huib v/d Wildt, Jerry van der Laan en Maarten v/d Wildt  foto: Jan Gerdez Zoutkamp

De schrijverijen over het, Daarde’ van de v.v. Kloosterburen hebben even op zich laten wachten. Schrijver was van mening dat binnen de gelederen van het, Daarde’ toch genoeg schrijftalent aanwezig moest zijn. Daarom bewust even gewacht, maar wat er ook kwam; geen verslag. Ik had met name verwacht dat Stephan een wit voetje zou willen halen, maar het bleef bij een voet die alleen maar dikker werd. Als je geblesseerd bent, krijg je toch een mooi beeld van hetgeen er op het veld plaatsvindt, maar helaas is Stephan niet in de pen geklommen. Ik blijf echter hopen. Ook van Hans, onze fietsende voetballer, had ik enig pennenvrucht verwacht. Maar in zijn geval bleef het slechts bij een dreiging of is het in dit geval een neiging? Misschien is de geest wat vertroebeld, maar ook een verdorven geest kan soms heel mooi schrijven. Huib, onze bionische man, heeft een vlijmscherpe pen, maar ook van die kant kwam geen inbreng. Daarom toch maar de vingers aan de pen gezet en laat U daarbij meevoeren in de wereld van het, Daarde.’

Na een goed begin is het Daarde toch wat afgezakt op de ranglijst. Hoewel er heel behoorlijk wordt gevoetbald, wil het maar niet vlotten met het scoren. De ballen willen er gewoonweg niet in en als de tegenpartij wel scoort dan verlies je dus de wedstrijd. In Baflo tegen Rood-Zwart werd met 4-3 verloren, ik kon niet bij de wedstrijd aanwezig zijn, maar er had meer in gezeten. Ron scoorde, naar ik hoorde 3 x. In de volgende wedstrijd tegen Hoogkerk werd een verdienstelijk gelijkspel behaald, 2-2. Hoogkerk was wat versterkt, maar ook wij hadden hulptroepen ingezet. De doelpuntenmaker was Ron, dus ook in deze wedstrijd scoorde hij twee keer. ,Koots’ Ties, handelaar in lompen en oude schapenvellen, houdt alles bij, dus ook de doelpuntenmakers. Binnenkort kunt U een overzichtje verwachten.

In de thuiswedstrijd tegen Warffum hetzelfde laken van het pak, kansen genoeg maar te weinig doelpunten. Wij tegen de paal en Warffum in de tegenaanval scoren. 2-3 verlies. De penalty in blessuretijd werd niet in één keer benut en dus was het tijd toen de rebound werd benut. Scheidsrechter Boomsma paste de regels zeer strikt toe omdat Warffum daar gedurende de wedstrijd steeds om vroeg. Warffum had wat jonge hardlopers meegenomen en uiteindelijk gaven deze jongelui de doorslag. In de uitwedstrijd tegen GVB eigenlijk hetzelfde beeld. Balletjes op paal en lat, maar te weinig doelpunten. Het gevolg was dat deze wedstrijd met 3-1 werd verloren.

De Coaches Ties, Boets en Harry hebben een evaluatiemoment ingebouwd. De spelers zijn beoordeeld over de afgelopen 7 wedstrijden en aan de hand daarvan wordt de opstelling gemaakt. Voor de spelers is het belangrijk om een zo goed mogelijke beoordeling te krijgen. Daarbij dient te worden aangetekend dat de coaches absoluut zijn om te kopen. Voor advies op dat gebied mogen de spelers bij de coaches aankloppen.

De beoordeling (de dood of de gladiolen):

Rick Heemstra “Cudicini” of de “Spin”; heeft zijn plek volledig waargemaakt, heerst in lucht en over de grond. Laat zich steeds meer gelden en dat is alleen maar goed. Heeft zeker basisplaats, hoeft niemand om te kopen, maar het mag wel natuurlijk!

Jerry van der Laan “Suurbier”; door siepels en eerappels en een blessure wat teruggeworpen. Conditioneel nog niet top. Doet er alles aan om vaste plek te krijgen. Omkoping is optie.

Eise Halsema “Ijzeren Rinus'; door, eerappels en siepels’ nog niet top. Enorm gedreven. Neemt soms ietwat teveel risico, wil dan graag in discussie, maar niemand reageert. Ondanks rugklachten vaste waarde. Wil ook wel eens wissel staan, dus hoeft niemand om te kopen.

Leon de Jong “Nilfisk”; doet denken aan Roodbaard de Noorman, maar dan zonder baard. Zet zich voor 100% in, soms wel eens ten koste van zijn eigen gezondheid. Normaal gesproken basisplaats.

Huib van der Wildt “Huub”; door nieuwe pijpleidingen conditioneel tip top. De nestor van de ploeg wil na zijn voetbalcarrière gaan turnen. Heft nu al regelmatig zijn armen. Blijft altijd rustig en plaatst de ballen daar waar ze moeten komen. Wij lusten wel een sapje.

Hans Mulder, “Hansi”; stille kracht op het voetbalveld en eigenlijk ook in de kantine, geniet volop. Als een teamgenoot in nood zit, is Hansi nabij. Wil dan nog wel eens een opponent op soepele wijze neersabelen.

Richard Bolt “Socrates”; heeft dan wel niet de fluwelen techniek van zijn Braziliaanse naamgenoot, maar lijkt er enigszins op. Is motor op het middenveld en wordt dan ook hoogst zelden gewisseld. Ties is van mening dat je zonder motor niet vooruit komt. Heeft warme gevoelens voor Feyenoord en hoeft daarom niet voor zijn plaats te vrezen.

Hans Baarslag “Bahamontes' (de adelaar van Toledo); lijkt in de verste verte niet op deze oud-wielrenner, maar heeft in vroegere tijden de Alpe d’Huez beklommen. Is weer op de weg terug na een rustpauze i.v.m. een fietsblessure. Heeft sinds dit ongeval nog geen “Baarslagje”weer gemaakt. Kopte in de wedstrijd tegen Warffum voor het eerst sinds een halfjaar weer tegen een bal.

Jan Scholtens “Wimpie Jansen”; heeft dezelfde ‘drive’ als deze oud-voetballer van Feyenoord. Ook Wimpie scoorde vroeger zelden en Jan lijkt dit te willen nadoen. Komt door zijn snelheid regelmatig in scoringspositie, maar dan blokkeert het onderstel, waardoor wel de paal, maar niet het doel wordt getroffen.

Michiel Stam “Mutter”; woont weer zu hause en heeft sindsdien niet meer gescoord. De coachstaf is van mening dat dit anders moet. Groepsopvang is noodzakelijk en wenselijk. Normaal gesproken harde werker met snelheid in zijn benen, althans voor onze normen. Als er weer gescoord wordt, is een donatie niet nodig.

Sander Medendorp “Medemoa” (vrij naar Boets); geen familie van onze shirtsponsor. Heeft dinsdag te vaak andere afspraken. Komt met andere woorden te weinig op de zo noodzakelijke training. Speler met inzicht, echter maar beperkt inzetbaar. Breidt dit langzaam uit, maar het gaat niet snel genoeg. Een hele wedstrijd is pas volgend seizoen een optie. De coaches lusten wel een biertje van Sander. Is sinds kort familie van Boets.

Dennie Ruchti “Quo Vadis”; waarheen, waarvoor; that’s the question. Onze kapitein is op de goede weg. Helaas maar twee keer per maand inzetbaar door werkzaamheden op de boot. Fluwelen passeerbeweging die vaak in schoonheid sterft. Het gaat steeds beter, Pietertje!

Roy Leegstra “Bommen Berend”; vlammend afstandsschot is zijn handelsmerk. Laat dit te weinig zien. Zeker speler met mogelijkheden, maar ziet medespelers te vaak over het hoofd. Kan komen door zijn lengte, maar dat is geen goed argument. Mag van vader Jan niet meer naar de Hoogelandster Bokaal. De coaches zijn in afwachting van zijn poging tot omkoping.

Henk Gerdez “Ieniemienie”; onmisbaar als assistent-scheidsrechter. Speelt soms een kwartiertje mee en dat gaat helemaal niet slecht. Heeft zeker snelheid, maar gebruikt een te grote draaicirkel, waardoor de snelheid er soms wat uitgaat.

René Wiersum “John Steed”; deze gentleman en vertegenwoordiger beheerst de gehele rechterzijde van het voetbalveld. Volgens Jerry iets te veel richting het vijandelijke doel. Helaas gaat er geen bus terug, want Betto heeft zelden dienst. Al enkele weken geblesseerd door een mislukte poging om een mol te vangen. Staat er binnenkort weer.

 

Maarten van der Wildt “Pocahontjas”; dierenvriend uit Baflo, zoon van nestor Huub. Is op de weg terug na lange adempauze. Conditioneel nog niet top. Gaat daartoe met de chihuahua’s op trainingskamp. Heeft potentie om hogerop te komen, maar laat deze potentie nog te weinig zien. Dinsdag vrij houden!

Marnik Ozinga “Benjamin”; zoals de naam al zegt; de jongste van het derde elftal. Beschikt over onvermoede kwaliteiten. Gaat altijd voorop in de strijd. Hoeft niets en niemand om te kopen. Neemt vriendin mee naar de wedstrijden en moet daar toch mee uitkijken. Ik zie John Steed steeds naar haar kijken.

 

Erwin Ritzema “John Cleese”; Engels gentleman, waar hij zijn beroep van heeft gemaakt. Gaat helaas weer een half jaar naar Zwitserland om de miljonairs in de watten te leggen. Snelle buitenspeler die niet altijd weet dat het veld slechts 105 meter lang is. Gaat in Zwitserland in het krachthonk om zijn conditie op peil te houden.

Ron Bolt “Ron” of “Ronneke”; veurzitter van de vereniging. Tweebenige voetballer met uitstekende technische en mondige vaardigheden. Goed in één tegen één situaties. Stimulator pur sang, moet echter bij zijn mondige momenten het negativisme uit zijn vocabulaire halen, dit op straffe van een kratje bier.