De drie meest memorabele wedstrijden van : Willem Duinkerken(Corenos)

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Willem Duinkerken is al enkele jaren de vaste doelman van Corenos en speelde daardoor al een redelijk aantal belangrijke wedstrijden. Daarom vroeg ik Willem naar zijn top drie van meest memorabele wedstrijden. De keeper kwam, na veel denkwerk, vervolgens tot onderstaande drie wedstrijden:

293855 261043997350872 1368168249 n

 Willem Duinkerken in actie voor Corenos in het met 1-0 gewonnen duel tegen Appingedam

Wedstrijd 1: Corenos2 – VEV’67 2(beker wedstrijd): Ik speelde destijds in het tweede van Corenos, samen met broer Arie. VEV’67 speelde in de competitie 2de klasse reserve, wij 4de klasse reserve. Eerste helft waren zij veel beter en kwamen dan ook op een 2-0 voorsprong. Een gelopen race zou je zeggen. Maar tweede helft begon het te spoken op het Corenos-sport park voor VEV’67. Broertje Klaas werd in gebracht, die een aantal maanden uit de roulatie was geweest en voor het eerst  weer speelminuten maakte. Kansen over en weer maar wij schoten onszelf uiteindelijk naar 2-2. Daarop volgde de loterij “penalty’s”. Met een mooi stukje publiek achter de goal stopte ik er twee en mijn medespelers schoten de ballen er wel in gelukkig. Met de laatste penalty kwam er een mooie ontlading van spelers en publiek die ik nooit zal vergeten.

 Wedstrijd twee: Corenos1 – ONR1: ONR werd dat seizoen kampioen en was dus een lastige tegenstander om tegen te voetballen. Ik zelf was dat seizoen pas in januari begonnen te voetballen doordat ik een kruisband operatie heb moeten ondergaan. ONR was de betere partij met vele kansen maar ze scoorden niet. Ook de tweede helft veranderde dat niet maar we konden stand houden met spannende momenten voor de goal. Op een gegeven moment pakte ik een bal klemvast maar werd schandalig tegen het voorhoofd aangeschopt. Mijn teamgenoten doken met zeven man op de tegenstander en er werd nogal wat geduwd en gedrukt. Dit hoort natuurlijk niet op de velden thuis maar dit typeerde wel dat we er die middag als team stonden.

Wedstrijd drie: Als laatste een zaalwedstrijd. Vier seizoenen lang heb ik met een fantastisch team mogen samenspelen onder de vlag van ZEC(Zandeweer) met o.a.: Jos Klip, Pascal “Pakkie” Koolhof, Richard “Dibbie” Knol, Jari Koopman, Ronny Bakker, Klaas Duinkerken, Erik Zuidema Marinus vd Molen, Jaap Ophuis, Erik de Vries, Jan “Kalach” Posthumus (res. Goalie), Jort, Willie' Veenstra. Coach/oprichter: Roland Wagenaar, leider Patrick Pieterman.

We hebben vele prachtige wedstrijden gespeeld en één daarvan is mij zeker bijgebleven: ZEC Futsal1 – Noordpool Fustal1: We hebben niet veel wedstrijden gehad dat we in echt in de verdrukking hebben gezeten. Deze wedstrijd echter wel. Noordpool beschikte over een goed team, maar wat ze ook probeerden, ze konden niet scoren. Of onze verdediging stond goed, of ik lag in de weg. Onze counters waren echter “dodelijk” want als ik een bal gepakt had stond Ronny Bakker al op scherp en gooide ik de bal zuiver in de loop naar de goal toe. Ronny beschikt over een machtige zuivere trap, hij liet de bal 1x stuiteren en BOEM, weer een goal voor ons. Ook de steekballen van Jari Koopman waren een machtig wapen terwijl de onverzetbare Pakkie overal met zijn voeten tussen zat. Uiteindelijk was de kansenstand in die wedstrijd 10-22 voor Noordpool maar waren wij veel effectiever. Het werd namelijk 6-1 Voor ZEC Futsal1