Spierzieke kinderen genieten in Winter Efteling dankzij ‘Heracliden voor Spieren’

Geschreven door Jos Dekker op . Geplaatst in Even na praten

Op zondag 11 november 2012 kwamen voor 400 spierzieke kinderen dromen tot leven in een Wereld vol Wonderen. De Spieren voor Spieren dag vond dit jaar plaats in de Winter Efteling en werd financieel mogelijk gemaakt door de seizoensactie ‘Heracliden voor Spieren’.

1352783874NIMG 2104 1

 Een van de deelnemende kinderen samen met oud-voetballer Andre Ooijer

De voetbalvereniging uit Uithuizermeeden zamelde een jaar lang geld in via allerlei acties om deze groep ‘pechvogels’ een onbekommerde pretparkdag aan te bieden. Een dag niet aan je ziekte denken. Na afloop van het afsluitende 24-uurstoernooi in Uithuizermeeden bleek ruim 20.000 euro bijeengebracht te zijn waarmee de organisatie van deze dag kon plaatsvinden. Ook gezinsleden en medische begeleiding van deze kinderen mochten kosteloos deze dag meegenieten.

Als tegenprestatie werd de commissie ‘Heracliden voor Spieren’ deze dag verzocht aanwezig te zijn bij deze unieke dag en daartoe reisde de 6-koppige commissie (op eigen kosten) op zondagmorgen in alle vroegte af richting Kaatsheuvel.

Aangekomen bij de Winter Efteling werden de Meisters vriendelijk ontvangen door een van de bestuursleden van de stichting Spieren voor Spieren waar afgelopen seizoen veelvuldig contact mee was onderhouden. De stichting welke zich inzet voor de 20.000 kinderen welke in Nederland lijden aan een spierziekte roept mensen op om in actie te komen voor deze kinderen en gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren. Ook op de Nationale Spierendag werden gezonde spieren ingezet voor de zieke kinderen. De commissie uit Uithuizermeeden was er getuige van hoe kinderen professioneel en veilig door vrijwilligers in vrijwel alle attracties werden geplaatst en het was indrukwekkend en hartverwarmend om te zien hoeveel plezier deze kinderen hieraan beleefden. Hier heeft de vereniging een jaar lang actie voor gevoerd… om deze kinderen te zien lachen in een pretpark… zoals de eigen jeugd tijdens de voetbalactiviteiten binnen de vereniging kan lachen.

Zoals gebruikelijk waren er ook diverse voetbalcracks tijdens deze dag voor deze kinderen aanwezig.  Zo waren ondermeer aanwezig: Oranje-coach Louis van Gaal, Jan van Halst, oud-keeper Piet Schrijvers en Andre Ooijer. Het Fata Morgana Paleis was voor één dag de thuis basis van Spieren voor Spieren. Dé plek om andere gezinnen te ontmoeten, met topsporters op de foto te gaan, sprookjesfiguren van dichtbij te zien en natuurlijk om aan het jaarlijkse gezamenlijke schilderij te werken. Dit schilderij wordt binnenkort geveild waarbij de opbrengst naar Spieren voor Spieren gaat. De commissieleden uit Uithuizermeeden namen ook deel aan deze activiteit en bleken verrassend creatief te kunnen schilderen waardoor de waarde van dit schilderij volgens omstanders flink is gestegen.

De commissie ‘Heracliden voor Spieren‘ heeft genoten van de Nationale Spierendag en dankt alle leden, ouders, sponsors en deelnemers aan de seizoensactie nogmaals voor de enorme betrokkenheid bij het lot van deze kinderen. De commissie heeft met eigen ogen gezien hoe deze kinderen van deze dag genoten en hieraan heeft de hele vereniging meegewerkt!