Mijn mening: Harlingen-trainer Van Slooten is de weg een beetje kwijt.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Op www.tweenul.nl las ik een bericht dat de trainer van Harlingen in Warga niet op het tweede veld wilde intrappen omdat het in zijn ogen een, baggerveld’ was.

1348729294NDSC08015

In de maand oktober was ik twee keer te gast in Leens waar het hoofdveld er beide keren niet in een geweldige conditie was. Een keer moest er zelfs een herkeuring aan te pas komen of er wel gespeeld kon worden in Leens. Een logisch gevolg was dan ook dat het bestuur van FC LEO het verzoek bij de twee teams neerlegde om op het tweede veld de warming up te doen en waar keurig aan voldaan werd. Een logische vraag die ook aan de trainer van Harlingen, Johan van Slooten, werd voorgelegd door het bestuur van Warga.

Van Slooten weigerde dat echter omdat het tweede veld in zijn ogen niet goed genoeg was om een warming up te doen. Wat een arrogantie denk ik dan want als gast mag je toch wel een beetje meer respect tonen bij een vraag als deze. Ik heb geen idee hoeveel velden de voetbalvereniging Warga tot zijn beschikking heeft maar Johan van Slooten dacht in mijn beleving even dat hij Remy uit het boek, Alleen op de wereld’ was.

Warga-Harlingen, een wedstrijd uit de derde klasse A van het zondagvoetbal dat in Harlingen een trotse koploper kent maar een trainer heeft die een beetje de weg kwijt is. Iets anders kan ik niet bedenken als ik een dergelijk bericht lees waarin staat dat je niet aan een normaal klinkend verzoek wilt meewerken.

Tegenwoordig worden er door sommige trainers de meest ingewikkelde oefenvormen bedacht die als ze op een zwaar veld worden uitgevoerd  diepe sporen in de soppige grasmat tot gevolg hebben. Een in een matige conditie verkerende grasmat wordt daardoor omgetoverd in een slechte grasmat wat vaak tot gevolg heeft dat er sneller tot een afkeuring moet worden over gegaan. Een afkeuring die niet alleen een eerste team treft maar nog vaker, de overige elftallen.

Dat vergat Van Slooten echter voor het gemak maar even want die had maar een belang en dat was eigen belang. Een slechte beurt voor een ervaren trainer want volgens de anoniempjes schijnt hij zijn sporen in het amateurvoetbal al ruimschoots verdiend te hebben. Ik ben eerlijk, de moeite om dat op te zoeken, ik had er geen zin meer in om dat op te zoeken want een trainer die zo reageert op een keurig verzoek van een club die zijn velden ook graag voor andere teams wil gebruiken is in mijn ogen geen sieraad voor het amateurvoetbal.