Een mooi gebaar uit Kloosterburen

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal van de voetbalvereniging Kloosterburen wordt er al jarenlang een verloting georganiseerd. Een verloting om de clubkas te spekken, zo vertelde oud-voorzitter Geert Timmer mij een keer wat de vierde klasser jaarlijks de nodige euro’s oplevert.

Kloosterburen1

Zondagmiddag verdween het geld van de verloting rond het duel Kloosterburen-Leek Rodenburg echter niet in de clubkas maar werd het geld gestort op rekeningnummer 1086.32.962 van de Rabobank in Leek. Het bedrag 177, - euro werd door het bestuur aangevuld tot 250 euro want het rekeningnummer hoort namelijk toe aan de Stichting Remco4Live. De stichting die alles in het werk stelt om de 11 jarige Remco, die ernstig ziek is, te kunnen laten behandelen in Amerika.

Kloosterburen schonk zijn opbrengst van de verloting aan dit doel en hoopt dat meer verenigingen dit voorbeeld zullen volgen zo viel in het verslag van de vierde klasser te lezen. Een mooi gebaar en een terechte oproep vanuit Kloosterburen verdiend dat veel verenigingen dit voorbeeld zullen volgen!