Mijn mening: Als Be Quick het jeugdvoetbal op de Esserberg serieus neemt worden er een paar scheidrechtertenue ’s aangeschaft

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Zondag ontving ik een e-mail met daarin een vraag. De vraag was wat ik er van vond dat bij twee jeugdwedstrijden in de hoofdklasse van de E-junioren de scheidsrechters gekleed gingen in een trui en een spijkerbroek met daarbij een sjaaltje om de nek.

1348729294NDSC08015

Daar ging ik eens goed voor zitten want ik probeerde mij daar even een beeld bij te vormen. Hoofdklasse voetbal en daar loopt een scheidsrechter tussen in gewone kleding met een sjaaltje om kan in mijn ogen niet. Ik vind trouwens dat zoiets op elk ander niveau ook niet kan maar dat is weer een ander verhaal.

Het gebeurde echter zaterdagmorgen op de Esserberg bij de voetbalvereniging Be Quick en dat mag toch wel een beetje opmerkelijk worden beschouwd. Be Quick is een vereniging die naast een roemruchte historie ook tegenwoordig nog een vereniging met aanzien is en dat is het toch wat slordig als de scheidsrechters er in hun, burgerkloffie’ bij lopen. Tegenwoordig wordt er van jeugdige voetballers steeds meer gevraagd en wordt, zo heb ik een paar keer gezien op een redelijk gevoetbald bij de E-junioren in de hoofdklasse. Jongens van tien jaar die er veel voor overhebben en in sommige gevallen uiteindelijk bij een BVO terecht komen verdienen dit in mijn beleving niet. Die verdienen een scheidrechter die minimaal in sportkleding loopt en niet in zijn, kroegtijger-kostuum.

Veel verenigingen zorgen ervoor dat ook de clubscheidsrechters er netjes bijlopen wat naar de jeugdteams en lagere elftallen een beeld geeft dat ze serieus genomen worden. Dat laat Be Quick, althans dat is mijn mening, echter niet zien en dat is natuurlijk een slechte zaak. Nu worden er uiteraard aardig wat wedstrijden gespeeld op de Esserberg maar worden er ook een redelijk aantal gespeeld met aangewezen arbiters. Dus moet het voor het roemruchte Be Quick toch geen probleem zijn om te zorgen dat ook hun clubscheidsrechters er netjes gekleed bijlopen. Daarom kan ik mij in dit geval heel goed voorstellen dat de bezoekers even gedacht hebben dat de twee jonge arbiters, die overigens wel goed floten, zo achter de koffie zijn weggeplukt onder de mom van, kunnen jullie twee even een ,lullig’ wedstrijdje fluiten. Dus mijn antwoord is dus als volgt: Als Be Quick het jeugdvoetbal op de Esserberg serieus neemt worden er een paar scheidrechtertenue ’s aangeschaft