Een mooie zaterdagmorgen in Bedum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Even na praten

Vrijdag zag het er nog niet echt rooskleurig uit wat het amateurvoetbal betrof maar zie daar, de wonderen waren de wereld nog niet uit. Want zaterdagmorgen in alle vroegte kreeg ik vanuit Bedum het bericht dat er volop gevoetbald zou worden in Bedum en dat betekende dat ook de F3 van SJO Bedum op deze zaterdagmorgen zou spelen. Een mooie gelegenheid om het team dat Puurvoetbalonline een tijdje gaat volgen eens in het ‘eggie” aan het werk te zien.

Bedum            cvvb

Voor de F3 van SJO Bedum stond er een speciaal duel op het programma want het moest aantreden tegen de F4 van SJO Bedum. Een tegenstander die voor het grootste gedeelte uit tweede jaars F-junioren terwijl het team van de begeleiders Gert-Jan Hageman, Bert van der Veen en Jarno Hoving alleen maar uit eerste jaars F-pupillen bestaat. Een fysiek sterkere tegenstander heet zoiets in voetbaltaal en dat gaf Gert-Hageman voor het duel ook duidelijk aan. Qua fysiek gaan wij het in de tweede helft ongetwijfeld afleggen tegen de F4 omdat dan de concentratie toch wat minder wordt bij voetballers die nog maar net, of in sommige gevallen nog niet eens, zeven jaar zijn.

In een vriendschappelijk duel was er met 8-1 verloren van de F4 door de F3-pupillen maar daar was in de eerste helft weinig van te merken overigens want de voor deze wedstrijd in het blauw gestoken F3-team deed zeker niet onder voor hun iets oudere clubgenootjes. Ook fysiek stond de ploeg verdedigend zijn mannetje met als twee sterke controleurs, Ryan Hageman en Jarno van der Veen. Maar ook de rest van het team was niet te beroerd om in verdedigend opzicht hun steentje bij te dragen zodat het in de eerste helft een spannend duel werd met de betere kansen voor de F3. Maar het moet gezegd worden, de doelman van SJO Bedum F4 was in topvorm. De jonge keeper redde een paar keer fantastisch op schoten van Erik Woldijk en Mart Slager zodat de rust aanbrak met een 0-0 stand, en wat iets is wat bij F-junioren maar zelden voorkomt. Na de rust zouden de mannen van de F3 het wat lastiger krijgen was de verwachting maar dat pakte echter totaal anders uit. De ploeg bleef steeds voetballend naar oplossingen zoeken en ook fysiek bleven ze in het begin van de tweede helft keurig overeind.

Waar er in de eerste helft al aardig wat kansen waren geweest voor de F3 was dit in het eerste gedeelte van de tweede helft wat minder. F3 kwam wat meer onder druk te staan maar kwam toch op voorsprong. Een goed opgezette aanval van achter uit bracht de bal bij de man met een prachtige voetbalnaam, Roy Leicester. De kleinste man van het veld is gezegend met een aantal kap en draai bewegingen waarvan je als voetballiefhebber het water van in de mond loopt en zette op die manier zijn teamgenoot Erik Woldijk vrij voor de goal. Erik, die zijn schoten in de eerste helft steeds gekeerd zag worden had nu wel succes en scoorde de 1-0 voor SJO Bedum F3. Een verrassing leek in de maak en ook de supporters kregen in de gaten dat beide teams wel wat steun konden gebruiken zodat er steeds meer aanmoedigingen op veld van het sportcomplex in Bedum hoorbaar werden.

De 1-0 was natuurlijk nog geen garantie op succes en dat begrepen de mannen van F3 zelf ook heel goed. Na weer een prima uitgevoerde aanval was het weer Roy Leicester die Erik Woldijk vrij voor de keeper zette en ook nu had Erik er geen moeite mee om zijn treffer binnen te schieten:2-0

SJO Bedum F4 begon nu meer risico’s te nemen want de ploeg wilde nog minimaal een punt uit het vuur slepen. De druk op de verdediging van F3 nam dan ook meer en meer toe maar de mannen van Gert-Jan Hageman, Bert van der Veen en Jarno Hoving vochten als leeuwen voor iedere meter grond en gaven eigenlijk geen kans weg. De F3 liet echter ook zien dat het een team is dat goed op de counter kan spelen want na een uitstekende pass vanuit de verdediging pikte Roy Leicester de bal op het middenveld op. De ‘dribbelkoning van de F3 kreeg de bal goed mee en was even later verantwoordelijk voor de 3-0 eindstand door met een prachtig schot de keeper van SJO Bedum F4 te passeren.

Een totaal onverwachte stand en er werd langs de lijn al ‘onderhandeld’ over de premie voor de mannen en duidelijk werd dat een meter ranja en een zak chips absoluut tot de mogelijkheden zouden behoren.

Zomaar een zaterdagmorgen op veld 2 van het sportcomplex in Bedum zorgde rond half 10 voor een mooi begin van een voetbaldag die voor velen door een afgekeurd duel iets minder leuk begon. Maar bij de vele toeschouwers die aanwezig waren bij het duel tussen de F3 en F4 van SJO Bedum moet het toch genieten zijn geweest en daar wil je toch graag vroeg je bed voor uitkomen.